r
Nosalty Logó

Padlizsános-baconös burgonya

Éva-Anyóca
Padlizsános-baconös burgonya
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A burgonyához

A tetejére és a tálaláshoz

1211
Kalória
39g
Fehérje
58.1g
Szénhidrátok
92.1g
Zsír
513.8g
Víz
188.5g
Koleszterin
11.6g
Rost
9.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A burgonyához

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 1211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A burgonyához

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 4837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A burgonyához

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3388.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    1925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    513.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 1211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.1 g

Zsír

  • Összesen
    368.5 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13552.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    2361 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    2728 mg
  • Nátrium
    7699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    2055.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    806 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    2465 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2865 micro
Összesen 4837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

A burgonyához

  1. A burgonyát megpucoljuk, kockázzuk, vízben hagyjuk egy tálban.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A füstölt szalonnát és a bacont kicsire felkockázzuk, tányérra tesszük. A padlizsánt, mivel annyira zsenge (bébipadlizsán) megmossuk, két végét levágjuk, pucolni nem szükséges, kicsire felkockázzuk, és sózzuk. Egy tálban lefedve állni hagyjuk, amíg levet nem ereszt, kb. 20 percig, amit leöntünk róla, esetleg papírtörlővel fel is itatjuk.
  4. A petrezselymet és a zellerzöldet finomra vágjuk, egy mély kistálba tesszük, beletesszük a kimagozott és felkarikázott pepperoni paprikát, sót és borsot, valamint a vékonyra szeletelt fokhagymát.
  5. A burgonyáról leöntjük a vizet és összekeverjük a zöldeket-fokhagymát-paprikát tartalmazó kistál tartalmával, belekeverjük a padlizsánkockákat, kicsit még borsozhatjuk.
  6. A tepsit kiolajozzuk, beletesszük a kétféle felkockázott szalonnát, rátesszük a felkarikázott virslit egyenletesen, majd rátesszük a zöldfűszerrel, pepperonival, fokhagymával, padlizsánnal elkevert burgonyakockákat, és a tetejére baconcsíkokat teszünk, alufóliával lefedjük.
  7. Betesszük a tepsit az előmelegített sütőbe és kb. 40-45 perc alatt összesütjük, kb. 170 fokon.
  8. Tálaláskor mindenki tányérjára teszünk pár kocka krémfehérsajtot.
  9. Tálaljuk forrón: uborka -vagy paradicsomsalátával, esetleg kovászos uborkával, finom tejföllel, ami szobahőmérsékletű, hogy az ételt ne hűtse le.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8

Egy padlizsános-burgonyás egytálételt szerettem volna készíteni, ami nem túl bonyolult és finom.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...