Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános-baconös burgonya

Padlizsános-baconös burgonya
Padlizsános-baconös burgonya
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy padlizsános-burgonyás egytálételt szerettem volna készíteni, ami nem túl bonyolult és finom.

hozzávalók / 4 adag

A burgonyához

A tetejére és a tálaláshoz

ajánlat

Finom bor esetleg, házi szörp. Finom kovászos uborka, paradicsomsaláta, uborkasaláta, krémfehérsajtot, esetleg tálaláskor kínálhatunk mellé tejfölt is. Attól függ a hozzávalók mennyisége, hogy hányan fognak az ételtből enni, lehet több padlizsán és burgonya is, zöldfűszerek. Tálalhatunk előtte finom tárkonyos zöldbablevest, fejtett bablevest, zöldséglevest, csirkeaprólék levest, ami nem nehéz, nyárias leves.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, kockázzuk, vízben hagyjuk egy tálban.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A füstölt szalonnát és a bacont kicsire felkockázzuk, tányérra tesszük. A padlizsánt, mivel annyira zsenge (bébipadlizsán) megmossuk, két végét levágjuk, pucolni nem szükséges, kicsire felkockázzuk, és sózzuk. Egy tálban lefedve állni hagyjuk, amíg levet nem ereszt, kb. 20 percig, amit leöntünk róla, esetleg papírtörlővel fel is itatjuk.
  4. A petrezselymet és a zellerzöldet finomra vágjuk, egy mély kistálba tesszük, beletesszük a kimagozott és felkarikázott pepperoni paprikát, sót és borsot, valamint a vékonyra szeletelt fokhagymát.
  5. A burgonyáról leöntjük a vizet és összekeverjük a zöldeket-fokhagymát-paprikát tartalmazó kistál tartalmával, belekeverjük a padlizsánkockákat, kicsit még borsozhatjuk.
  6. A tepsit kiolajozzuk, beletesszük a kétféle felkockázott szalonnát, rátesszük a felkarikázott virslit egyenletesen, majd rátesszük a zöldfűszerrel, pepperonival, fokhagymával, padlizsánnal elkevert burgonyakockákat, és a tetejére baconcsíkokat teszünk, alufóliával lefedjük.
  7. Betesszük a tepsit az előmelegített sütőbe és kb. 40-45 perc alatt összesütjük, kb. 170 fokon.
  8. Tálaláskor mindenki tányérjára teszünk pár kocka krémfehérsajtot.
  9. Tálaljuk forrón: uborka -vagy paradicsomsalátával, esetleg kovászos uborkával, finom tejföllel, ami szobahőmérsékletű, hogy az ételt ne hűtse le.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 996
elküldve: 5
receptkönyvben: 63
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsános-fűszeres tepsis burgonya, padlizsános krumpli baconnel, szalonnás-padlizsános burgonya

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nastja88
Nastja88 Wed, 2013-06-19 10:44

A padlizsánt kihagyva elkészítettem a receptedet ebédre, nagy sikere volt! Mindenkinek ajánlani tudom, biztos padlizsánnal még olyanabb. :) Köszönöm a receptet!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-06-20 17:46

Kedves Nastja88!

Örülök, hogy elkészítetted a receptet, és hogy ízlett, még ha padlizsán nélkül is.:)
Azzal is fincsi,...főleg ha kicsi és zsenge..:)

Szép nyári napokat és ha lehet pihenést is kívánok!
Éva-Anyóca

1226
olívaolaj 2 ek
füstölt szalonna 15 dkg
bacon 20 dkg
füstölt virsli 40 dkg
zellerlevél 4 db
petrezselyem 1 csokor
pepperoni 3 db
fokhagyma 7 gerezd
újkrumpli 1.2 kg
padlizsán 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
bacon 4 szelet
feta sajt 20 dkg