Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őzmájpörkölt burgonyapürével

Őzmájpörkölt burgonyapürével
Őzmájpörkölt burgonyapürével
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi a vadas pörköltöket mindig áfonyalekvárral készítjük. Így vált be, így szeretjük igazán. Gondoltam a májat is így csinálom. Na meg persze jó sok szafttal, hogy ha elfogy belőle a máj, kenyérrel ki lehessen tunkolni. :)

hozzávalók / 4 adag

A pörkölthöz:

  • 0,5 kg őzmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek zsír
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 pörköltszaft kocka
  • 1 tk csípős paprikakrém
  • 1 kk csemege paprikakrém
  • csipet bors
  • só (ízlés szerint) a végén
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 kk áfonyalekvár

A krumplipüréhez:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • tej (ízlés szerint)

ajánlat

Bármilyen savanyúságot kínálhatunk mellé. Bár én egy pohár tejet iszok hozzá (mint az összes krumplipürés ételhez).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd a zsíron üvegesre fonnyasztjuk. Eközben a májat apró kockákra vágjuk.
  2. Ha jó a hagyma, rátesszük a paprikát, gyorsan összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a pörköltszaftkockát, a paprikakrémet és a borsot.  Fedő alatt hagyjuk főnni kis lángon.
  3. Ha puha a máj, megsózzuk, fedő nélkül főzzük még egy kicsit, majd a végén beletesszük a lekvárt, és ezzel is felrottyantjuk.
  4. A krumplipüré elkészítése: a krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben megfözzük. Ha puha, leöntjük róla a vizet, majd kézi robotgéppel összetörjük. Beletesszük a vajat, a tejfölt, sót és a tejet. Összeturmixoljuk, és tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 23 431
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szemcsu

Mióta szakács: 2012.04.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

őzpörkölt, pörkölt őzmájból, vadpörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!