r
Nosalty Logó

Őzmájpörkölt burgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Őzmájpörkölt burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A krumplipüréhez

Összesen 486 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A krumplipüréhez

Összesen 1948 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A krumplipüréhez

Összesen 117 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 486 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    983.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    913 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1948 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A krumplipüréhez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd a zsíron üvegesre fonnyasztjuk. Eközben a májat apró kockákra vágjuk.
  2. Ha jó a hagyma, rátesszük a paprikát, gyorsan összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a pörköltszaftkockát, a paprikakrémet és a borsot. Fedő alatt hagyjuk főnni kis lángon.
  3. Ha puha a máj, megsózzuk, fedő nélkül főzzük még egy kicsit, majd a végén beletesszük a lekvárt, és ezzel is felrottyantjuk.
  4. A krumplipüré elkészítése: a krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben megfözzük. Ha puha, leöntjük róla a vizet, majd kézi robotgéppel összetörjük. Beletesszük a vajat, a tejfölt, sót és a tejet. Összeturmixoljuk, és tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 34283
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Ajánló

Bármilyen savanyúságot kínálhatunk mellé. Bár én egy pohár tejet iszok hozzá (mint az összes krumplipürés ételhez).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi a vadas pörköltöket mindig áfonyalekvárral készítjük. Így vált be, így szeretjük igazán. Gondoltam a májat is így csinálom. Na meg persze jó sok szafttal, hogy ha elfogy belőle a máj, kenyérrel ki lehessen tunkolni. :)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek