r
Nosalty Logó

Őszibarackkal-füstölt sajttal töltött sertéshús

Éva-Anyóca
Őszibarackkal-füstölt sajttal töltött sertéshús
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A rizshez

A tálaláshoz

1430
Kalória
57.3g
Fehérje
98.9g
Szénhidrát
89.2g
Zsír
263g
Víz
226.4g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A rizshez

A tálaláshoz

Összesen 1430 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A rizshez

A tálaláshoz

Összesen 8564 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A rizshez

A tálaláshoz

Összesen 257 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    263 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1430 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343.8 g

Zsír

  • Összesen
    535.3 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    253 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12524.9 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    455 mg
  • Kálcium
    2478 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    4571 mg
  • Nátrium
    4380 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    593.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1578.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    155 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    362 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1252 micro
  • Kolin:
    1061 mg
  • Retinol - A vitamin:
    909 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    503 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1414 micro
Összesen 8564 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húsokat szép szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk, nem túl vékonyra! Mindkét oldalát sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint.
  2. A hús felére rátesszük a füstölt sajtszeletet, a fél őszibarackot, a húst ráhajtjuk, azaz a másik felét. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Nagyon bő, forró olajban kisütjük, többször forgatjuk, hogy egyenletesen sülhessen át szép aranybarnára, papírtörlőre szedjük ki (2 szelet hús kb. 6-8 perc sütési idő).
  4. A körethez jénaiba 2 ek olajat teszünk, bele a mosott rizst, ételízesítőt, 3 tk pirospaprikát, dupla adagnyi vizet, elkeverjük, sütőben, középső rácson 45 percig sütjük, benn hagyjuk még 10 percre, hogy teljesen kipereghessen.
  5. A bundát, azaz liszt-tojás-zsemlemorzsa maradékát kevés vízzel összekeverjük, és kis gombóccá formázva, vagy kanállal alakítva, ezt is kisütjük az olajban, tálaljuk ezt is a rizzsel, rántott hússal, savanyúsággal tálaljuk, uborkával, káposztával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Megszerettem készíteni és enni is a családdal a sertéskarajt, amit nem csak magában tudom kirántani, hanem töltve. Barátnőmék disznót vágtak, és abból kaptunk kóstolót, felét így rántottam ki, a másik felét, olaszos módon, az egy másik recept:-). Most füstölt sajtot és őszibarack befőttet választottam. Lehet, ha nagyobb csomagolásban találunk szeletelt sajtot, akkor egy is elég, én kicsivel tudtam venni, ezért kellett a kettő, meg azért, mert így is csipegettek belőle, készítés alatt :-), úgyhogy épp kijött a nyolc szelet sajt. Az ötlet az bevált, nagyon jó lett az ízkombináció, a sajt szinte beleolvadt a húsba, érezni lehet az ízét, látni már nem igen, de  mind elfogyott. A körete a piros rizs, amit nem csak az íze miatt, inkább a színe miatt fűszereztem a paprikával. Tálalásnál mindig nyerő a bundájának a kisütött gombóca, kanállal való kiszaggatása, szereti a család.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...