Őszibarackkal-füstölt sajttal töltött sertéshús
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
A húshoz
-
150g sertés rövidkaraj249 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g őszibarack32 kcal
-
45g lapkasajt162 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
57g napraforgó olaj501 kcal
A rizshez
-
24 kcal
-
67g rizs239 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
42g őszibarack16 kcal
-
12 kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
A húshoz
-
900g sertés rövidkaraj1494 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
508g őszibarack190 kcal
-
272g lapkasajt971 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
A rizshez
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
254g őszibarack95 kcal
-
250g vegyes savanyúság70 kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
A húshoz
-
26.8g sertés rövidkaraj45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15.1g őszibarack6 kcal
-
8.1g lapkasajt29 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
4.5g zsemlemorzsa18 kcal
-
10.1g napraforgó olaj90 kcal
A rizshez
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
11.9g rizs43 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
7.6g őszibarack3 kcal
-
7.5g vegyes savanyúság2 kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 89.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2087.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 762 mg
-
Nátrium 730 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 263 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 84 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 343.8 g
Zsír
-
Összesen 535.3 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 253 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 157 g
-
Koleszterin 1358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12524.9 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 455 mg
-
Kálcium 2478 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 559 mg
-
Foszfor 4571 mg
-
Nátrium 4380 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 593.1 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1578.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1028 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 155 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 362 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 84 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1252 micro
-
Kolin: 1061 mg
-
Retinol - A vitamin: 909 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1215 micro
-
β-crypt 503 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1414 micro
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Hozzávalók
A húshoz
-
90 dkg sertés rövidkaraj
-
só ízlés szerint
-
3 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
15 dkg zsemlemorzsa
A rizshez
-
2 ek napraforgó olaj
-
40 dkg rizs
-
ételízesítő ízlés szerint
-
3 teáskanál fűszerpaprika
A tálaláshoz
-
25 dkg vegyes savanyúság
Elkészítés
A húshoz
- A húsokat szép szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk, nem túl vékonyra! Mindkét oldalát sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint.
- A hús felére rátesszük a füstölt sajtszeletet, a fél őszibarackot, a húst ráhajtjuk, azaz a másik felét. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
- Nagyon bő, forró olajban kisütjük, többször forgatjuk, hogy egyenletesen sülhessen át szép aranybarnára, papírtörlőre szedjük ki (2 szelet hús kb. 6-8 perc sütési idő).
- A körethez jénaiba 2 ek olajat teszünk, bele a mosott rizst, ételízesítőt, 3 tk pirospaprikát, dupla adagnyi vizet, elkeverjük, sütőben, középső rácson 45 percig sütjük, benn hagyjuk még 10 percre, hogy teljesen kipereghessen.
- A bundát, azaz liszt-tojás-zsemlemorzsa maradékát kevés vízzel összekeverjük, és kis gombóccá formázva, vagy kanállal alakítva, ezt is kisütjük az olajban, tálaljuk ezt is a rizzsel, rántott hússal, savanyúsággal tálaljuk, uborkával, káposztával.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6893
- Feltöltés dátuma: 2011. május 25.
Ajánló
Nagyon finom bor. Adjunk mellé savanyúságot vagy őszibarack befőttet. Más köretet is adhatunk mellé: sült burgonyát, burgonyapürét. Jó próbálkozást:-)!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Megszerettem készíteni és enni is a családdal a sertéskarajt, amit nem csak magában tudom kirántani, hanem töltve. Barátnőmék disznót vágtak, és abból kaptunk kóstolót, felét így rántottam ki, a másik felét, olaszos módon, az egy másik recept:-). Most füstölt sajtot és őszibarack befőttet választottam. Lehet, ha nagyobb csomagolásban találunk szeletelt sajtot, akkor egy is elég, én kicsivel tudtam venni, ezért kellett a kettő, meg azért, mert így is csipegettek belőle, készítés alatt :-), úgyhogy épp kijött a nyolc szelet sajt. Az ötlet az bevált, nagyon jó lett az ízkombináció, a sajt szinte beleolvadt a húsba, érezni lehet az ízét, látni már nem igen, de mind elfogyott. A körete a piros rizs, amit nem csak az íze miatt, inkább a színe miatt fűszereztem a paprikával. Tálalásnál mindig nyerő a bundájának a kisütött gombóca, kanállal való kiszaggatása, szereti a család.