r
Nosalty Logó

Őszibarackkal-füstölt sajttal töltött sertéshús

Éva-Anyóca
Őszibarackkal-füstölt sajttal töltött sertéshús
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A rizshez

A tálaláshoz

1430
Kalória
57.3g
Fehérje
98.9g
Szénhidrát
89.2g
Zsír
263g
Víz
226.4g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A rizshez

A tálaláshoz

Összesen 1430 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A rizshez

A tálaláshoz

Összesen 8564 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A rizshez

A tálaláshoz

Összesen 257 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    263 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1430 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343.8 g

Zsír

  • Összesen
    535.3 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    253 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12524.9 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    455 mg
  • Kálcium
    2478 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    4571 mg
  • Nátrium
    4380 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    593.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1578.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    155 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    362 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1252 micro
  • Kolin:
    1061 mg
  • Retinol - A vitamin:
    909 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    503 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1414 micro
Összesen 8564 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húsokat szép szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk, nem túl vékonyra! Mindkét oldalát sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint.
  2. A hús felére rátesszük a füstölt sajtszeletet, a fél őszibarackot, a húst ráhajtjuk, azaz a másik felét. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Nagyon bő, forró olajban kisütjük, többször forgatjuk, hogy egyenletesen sülhessen át szép aranybarnára, papírtörlőre szedjük ki (2 szelet hús kb. 6-8 perc sütési idő).
  4. A körethez jénaiba 2 ek olajat teszünk, bele a mosott rizst, ételízesítőt, 3 tk pirospaprikát, dupla adagnyi vizet, elkeverjük, sütőben, középső rácson 45 percig sütjük, benn hagyjuk még 10 percre, hogy teljesen kipereghessen.
  5. A bundát, azaz liszt-tojás-zsemlemorzsa maradékát kevés vízzel összekeverjük, és kis gombóccá formázva, vagy kanállal alakítva, ezt is kisütjük az olajban, tálaljuk ezt is a rizzsel, rántott hússal, savanyúsággal tálaljuk, uborkával, káposztával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Megszerettem készíteni és enni is a családdal a sertéskarajt, amit nem csak magában tudom kirántani, hanem töltve. Barátnőmék disznót vágtak, és abból kaptunk kóstolót, felét így rántottam ki, a másik felét, olaszos módon, az egy másik recept:-). Most füstölt sajtot és őszibarack befőttet választottam. Lehet, ha nagyobb csomagolásban találunk szeletelt sajtot, akkor egy is elég, én kicsivel tudtam venni, ezért kellett a kettő, meg azért, mert így is csipegettek belőle, készítés alatt :-), úgyhogy épp kijött a nyolc szelet sajt. Az ötlet az bevált, nagyon jó lett az ízkombináció, a sajt szinte beleolvadt a húsba, érezni lehet az ízét, látni már nem igen, de  mind elfogyott. A körete a piros rizs, amit nem csak az íze miatt, inkább a színe miatt fűszereztem a paprikával. Tálalásnál mindig nyerő a bundájának a kisütött gombóca, kanállal való kiszaggatása, szereti a család.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek