Sütőben sült rántott csirke

- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
71.7g csirkecomb80 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
6.1g napraforgó olaj54 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
7.2g zsemlemorzsa28 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 815.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 110.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121 g
Zsír
-
Összesen 183.4 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 844 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3260.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 1271 mg
-
Nátrium 1308 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 442.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 526 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 978 micro
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
1 kk fehér bors
Elkészítés
- A csirkecombokat besózzuk - ízlés szerint hagyhatjuk egészben, vagy forgónál kettévághatjuk. Legalább fél órát állni hagyjuk.
- Előkészítjük a panírt. Egy tányérba liszt, a másikbaa tojás, harmadikba a zsemlemorzsa. A liszthez hozzákeverjük a pirospaprikát és a fehérborsot. Az olajat a tojáshoz öntjük, és szintén sózzuk 1 kk sóval, majd simára keverjük.
- A húst a szokásos menetben bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva.
- Egy tepsibe tesszük. Ezt kibélelhetjük sütőpapírral, de ez elhagyható, ha nem sül oda benne az étel. Ha van, tegyünk sütőrácsot a tepsibe és erre tegyük a husit. Semmilyen zsiradék nem kell alá, a csirkéből épp elég kisül majd. A biztos hatás elérése érdekében a hitetlenek ekkor még megspriccelhetik a cupákokat egy pici olajjal.
- Piros ropogósrasütjük. Ha nem használunk sütőrácsot, a sütés félidejében fordítsuk esetleg meg a húsokat.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 82
- 7 napos nézettség: 741
- Össznézettség: 373695
- Feltöltés dátuma: 2010. július 16.
Ajánló
Természetesen bármilyen rántott dolog ugyanígy elkészíthető a fent leírt módon. Uborkasaláta, és a jó öreg petrezselymes krumpli, amit leöntünk a csirkéből kisült zsírral - egy csepp se vesszen kárba! Szuperül hangzik, ugye? Vagy a másik fnomság Smith-éktől: a szerb burgonyasaláta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Örökre száműztem az olajban sütött rántott húst a konyhából. És ismét dögevő lettem. Ennek apropójából az örök szerelem, a rántott hús került az asztalra. Ám engem minduntalan visszatartott az elkészítésétől az, hogy ott kell rostokolni, fröcsög az olaj, most ráadásul 40 fok van árnyékban, és ennyire azért nem vagyok mazochista. Hallottam már a sütőben sült rántott hús mítoszáról, de sosem izgatott fel a dolog, mert viszonylag ritkán csináltam amúgy is. Most elérkezettnek láttam az időt, hogy kipróbáljam. Néhány próbálkozás található az interneten, de hol itt, hol ott, nekem egyik vagy másik nem tetszett. Minek öntsek alá olajat, ha csirkéből egyébként is kisül a zsír? Miért írják, hogy rommá száradt a bunda, hülyeség az egész? Hölgyeim és uraim! Nem az! A mítosz valóság, lehet így rántott húst sütni, mi az, hogy lehet?! Fergetegesen finom. Sokkal, de sokkal finomabb, mint az olajtól csepegő jószágok. Az én változtatásom mindössze annyi volt, hogy a csirkét felemeltem sütőrácsra a tepsiben, így a zsírja a tepsibe csepegett. Emellett a bundába belecsempésztem az olajat és így ropogósra sült tőle a panír, nem száradt ki. Természetesen lehet úgy sütni, hogy nincs sütőrács, nyugodtan, pontosan ugyanolyan finom lesz. Ami viszont nagyon fontos: semmiképp ne süssük légkeveréssel, sziklatömbbé fogja szártítani a cupákokat. Minden rántott hús-szerelmesnek, lustának ajánlom kipróbálásra! Miért is állnánk 1 órát a fröcsögő olaj felett, ha ugyanazalatt az idő alatt a csirke magától megsül, mi pedig mást is csinálhatunk? Imádom!
Hozzászólások
Egyel?re nekem is csak mítosz, de kipróbálom.......... Köszi hogy felhívtad a figyelmemet, jó ötlet a tojás-olaj kombináció. :)))
Egy próbát megér. ;-)
szia eszter! simán a husiból sül ki a zsír vagy rajta hagyod a b?rét, és abból? köszi :)
Szia Ildikó! A b?réb?l. Én azt sosem veszem le. :-) De ha leveszed, akkor is finomra sül. Eszter
Hú, ezt biztos hogy én is ki fogom próbálni. Azok táborához tartozom, akik utálják a konyhában szétfröcsög? olajat... Köszi Eszter! :)) Ui: Szerintetek ez a módszer zöldségekkel is m?ködik? Karfiollal, brokkolival, gombával?
Simán m?ködik, de ezt le is írtam. A zöldségeket természetesen el? kell f?zni hozzá. :-)
Köszi Eszter! Receptkönyvben tárolva! :)
Én köszönöm! :-)
Én sem nagyon szeretem az olajban fröcsög? husokat, f?leg nem kánikulában. Ez a rácson sütés nagyon jó ötlet, elmentem receptkönyvbe, kipróbálom. Csak két napra jöttem haza, megyek vissza egyel?re. Az Editék gépén azért leslek ám benneteket ott is. Minden rendben? Sokszor puszillak, Smithéket is és mindenkit, az egész NS-t. Zsóka néni.
Csók Zsóka néni! Már gondokkoztam, hol lehet, nagyon el volt t?nve... :-) Minden rendben, érezze jól magát továbbra is és feltétlenül írjon, ha visszajött! Puszi mindenkinek! :-)
Kedves Eszter! Most aztán kell?en felkeltetted az érdekl?désemet, még sosem mertem kipróbálni az így sütött rántott husikat. A kérdésem, valóban ropogósra lehet sütni a combokat? Ha megnyugtattál, ki fogom próbálni. El?re is köszönöm. üdv. hamika
Kedves Hamika! Én, mint rántotthús-függ? és kritikus bátran mondhatom, hogy az így sütött húsnak ropogós lesz a bundája. Valahogy a hús is sokkal ízesebb. Bátran próbáld ki! Én is hasonlóan szkeptikus voltam sokáig. Aztán kipróbáltam... :-) Puszi! Eszter
Jaj de jó! Jaj de jó! Imádom a rántott csirkét, bele tudok fulni! De nagyon úúútálom sütni! Szerinted gázsüt?ben is menne?Ja, a sterz receptet feltettem a hétvégén, de még moderálás alatt van!
Jaj, én is, én is... Szia Andi! (mert közben rájöttem ám, hogy egyszer lebandiztalak...:-D) Simán mehet gázsüt?ben is, a h?fokra ügyelj. A sterzet várom! :-) Puszi! E
A Bandi, az a becenevem! Már készülök egy másik fincsicsoláddal, szinén örökölt háztáji recept! Már a h?tt?ben figyel. és farkasszemet nézek vele!
Szia Eszter! Én is a süt?ben sült rántott csirke változatot támogatom. Én annyiban készítem másképp, mint te, hogy a combokat kicsontozom és a b?rét lehúzom - nem szeretem a csontos, b?rös rántott csirkét :-( , valamint én teflon tepsibe teszem, amit kivajazok, így sorakoztatom bele a bepanírozott húsokat, és mindegyik darabra még teszek egy diónyi mennyiség? vajat. Így is nagyon finom! :-)
Hm...vajjal...igen, hallottam ezt a változatot is. Fini lehet! :-) de jó, hogy ennyien ismerik! :-)
Kedves ESzter! Nekem az lenne a kérdésem, hogy a tepsit nem takarod le egy kis id?re alufóliával, hogy puhuljon a husi? Enélkül is rendesen átsül az egész? El?re is köszi!
Szia Kaljud! Jaj, semmiképp! nem szabad letakarni, mert attól csak szottyos lesz a bunda ahogy bepárásodik. Ne aggódj! Tökéletesen megsül a husi, és olyan omlós lesz, hogy csuda! :-) Üdv Eszter
Ma így készült nálunk a rántott gomba. Hát valami isteni finom lett! Eszter! Ezután csak így készítek el mindent, amit rántani kell! :))
Jaj, de örülök neki! Eddig én is még csak a húst csináltam így, de ezután majd a zöldségeket is így fogom! Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült! További szép maradék hétvégét! :-)))
Sziasztok! Csak 2 hónapja böngészgetem a recepteket, de nagyon tetszenek:-) Tudok-sütni, f?zni, (35 éve ?zöm :-) , de minden ötletet szivesen kipróbálok, a kérdésem az lenne, azt írtad 200 fokon, de azt nem, hogy hány percig? kösti el?re is a választ.
Szia! A sütés idejét mindig megtalálod a fényképeken a jobb alsó sarokban. Ezt itt kb. 60 percig kell sütni. Jó böngészést az oldalon, biztos vagyok benne, hogy még több remek ötletet találsz majd! Üdv: Eszter :-)
áááááááááááá:-) pedig 2 szemüvegem is van :-))))))))))...hogy nem vettem észre:-/
Ez igen,Eszter!Ki fogom probalni,mert nagyon szeretem a rantott csirket,es utalom az olajszagot,a zsemlemorzsa nem eg meg,amig a husi elkeszul.ha nem takarjuk le alufoliaval?Dogevo vagyok en is,es szerintem sokat szamit a vercsoportod is,hogy mit kivansz,es,hogy mit szeretsz!Errol mi a velemenyed?Szia!
Szia husika! Sorban válaszolva a kérdéseidre: Nem, nem ég meg a zsemlemorzsa. Letakarni azért nem szabad, ahogy az egyik hozzászólónak már írtam, mert akkor bepárásodik alatta és nem sülni fog, hanem f?ni, a bunda meg ázot lesz és puha. A vércsoport szerinti táplálkozást ismerem és azt gondolom, bizony van értelme odafigyelni rá, sokaknak segíthet. Én régóta igyekszem követni. Például nekem nem ajánlott a citrusok fogyasztása. Ami azért érdekes, mert nem is szeretem ?ket. Szóval, igen, vannak pontok, ahol bizony követni kell, hogy mit kíván az ember szervezete - és ha az épp a rántott csirke, akkor meg kell adni neki. :-) Puszillak! Készítsd el így bátran a rántott husit így, meglátod, ízleni fog! :-)
Ez egy nagyon jó ötlet!Tényleg negyven fok van, már, ahol, mert ha a t?zhely mellett állsz, ott tutira nem!!Utálok az étellel együtt f?ni, és a hús sütése miatt, minden az egész lakás olajszagban úszik,és ráadásul a hús is csöpög a zsírtól-olajtól.Ez egy jó tipp, és rácsos megoldással megy a próba, jöv?héten.Köszi!Éva-Anyóca
Szia Éva! Bátran ajánlom Neked! Mi már csak így készítjük és sokkal, de sokkal ropogósabb így a bunda. És a hús is ízesebb. Remélem, ízleni fog nektek is! Aztán majd mindenképpen számolj be a véleményedr?l! Puszillak! Eszter