Csirkefalatok parmezán sajt-mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
- 19% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
A csirkéhez
-
133g csirkemellfilé160 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
A sajtmártáshoz
-
33g parmezán sajt131 kcal
-
167g tej93 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
Összesen
909
kcal
- 19% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
A csirkéhez
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A sajtmártáshoz
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
500g tej280 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
Összesen
2727
kcal
- 19% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
A csirkéhez
-
26.3g csirkemellfilé32 kcal
-
10.8g tojás14 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
9.8g zsemlemorzsa39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
A sajtmártáshoz
-
6.6g parmezán sajt26 kcal
-
32.8g tej18 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
Összesen
181
kcal
- 19% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.7 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 382 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2673.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 727 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 769 mg
-
Nátrium 995 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 167.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
909
kcal
- 19% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 197.2 g
Zsír
-
Összesen 105.3 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8021.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 2181 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 2308 mg
-
Nátrium 2984 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 501.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 758 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 952 mg
-
Retinol - A vitamin: 748 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 995 micro
Összesen
2727
kcal
- 19% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 526.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
40 dkg csirkemellfilé
-
3 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
A sajtmártáshoz
-
10 dkg parmezán sajt
-
5 dl tej
-
3 dkg vaj
-
1 db tojás
-
1 evőkanál finomliszt
-
fehér bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A csirkéhez
- Vágjuk nagyobb darabokravagy szeletekre a csirkemelletúgy, hogy kedves kis falatkákat kapjunk majd (pl.diónyi nagyságúakat), és sózzuk be őket.
- Készítsünk ki 3 edényt a panírozáshoz, egyet a lisztnek, egyet a tojásnak ésegyet a zsemlemorzsának.
- Válasszunk mélyebb tálkákat, így könnyebben tudunk panírozni. (Egy jótanács kezdőknek: mindig csak kevés lisztet, 4 csirkemellfilészelethez 3 tojást észsemlemorzsát használjunk, inkább utólag adagoljuka fogyóban lévőalapanyagokat.)
- A tojást villával felverjük, egy icipicit megsózzuk (én fehérborst is tettem bele.)
- Elsőként a lisztbe, utána a tojásbaés végül a zsemlemorzsába forgassuk.Helyezzük egy nagyobb tányérra a falatokat. Tegyük be a hűtőbe pihenni 30 percreazért, hogy ropogós bundát kapjunk.
- Forraljunk fel vizet egy lehetőleg magasabb edényben (a sajtmártás gőzöléséhez kell).
- 10 perccel a hűtőben pihentetés vége előtt melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Mikor a sütő már jó meleg, egy hőálló tálra tegyünk sütőpapírt, öntsünk ráegy kis olívaolajat, (ne úszkáljon benne a hús), s helyezzük ráa husikat.Süssük 15-18 percig. Időnként forgassuk meg a húsokat.
- Közben készítsük el a sajtmártást: 1 tojás, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 5 dl tej, bors, szerecsendió, peperoncino por formájában (mint az erős pirospaprika).
- A egész tojást kézi habverővel felverjük, hozzáadjuk az 1 evőkanál lisztet, az 5 dkg vajat ésa tejet. Gőz felett fogjuk sűrű szósszáfőzni, így a gázon lévő edényre, amiben felforrt a víz,rakjunk egy hőálló tálat, s habverővel kevergessük a szószt, amíg sűrű nem lesz.
- Miután megkaptuk a kívánt sűrűséget, a sajt felét adagoljuk hozzá,s olvasszuk fel benne a sajtot, majd a következő adagot is keverjük bele. Akinek túl sűrű lett a szósz, egy kis langyos tejjel nyugodtan felöntheti. Én nem sóztam meg a szószt, mert a parmezán önmagában is elég sós. Utolsólépésként, a pikánsabb íz kedvéért adjunk hozzápeperoncino port és szerecsendiót. (Gyerekeknél az előbbi nyugodtan elhagyható.)
- Ropogós, friss salátát kínáltam hozzáköretként.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 18 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 223
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10207
- Feltöltés dátuma: 2013. március 18.
Ajánló
Fontos: a húsok nem úszhatnak az olajban, de az sem jó, ha nincs alatta egy kicsi olívaolaj. Amennyiben úgy látjátok, hogy a panírt helyenként nem fedte be az olaj, mert már felszívódott, akkor öntsetek a tál aljára még egy kicsit, s egy húspiszkálóval vagy villával tologassátok, fordítgassátok bele a falatkákat. (Kezdők vegyék ki a jénai tálat a sütőből, tegyék a gázra, s ott dolgozzanak, mert könnyen megégethetik magukat, ha a forró sütőt kinyitva próbálgatják a leírt műveletet.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szerettem volna valami egészségeset főzni. Tudom, hogy a sütőben sült panírozott húsok sosem lesznek olyan finomak nekem, mint az olajban sültek, de azért megpróbáltam. Az eredmény? :) Próbáljátok ki ti is! :)