r
Nosalty Logó

Csirkefalatok parmezán sajt-mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkefalatok parmezán sajt-mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 19% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

Összesen 909 kcal
  • 19% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

Összesen 2727 kcal
  • 19% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

Összesen 181 kcal
  • 19% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2673.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 909 kcal
  • 19% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.2 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8021.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    2181 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2308 mg
  • Nátrium
    2984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 2727 kcal
  • 19% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Vágjuk nagyobb darabokravagy szeletekre a csirkemelletúgy, hogy kedves kis falatkákat kapjunk majd (pl.diónyi nagyságúakat), és sózzuk be őket.
  2. Készítsünk ki 3 edényt a panírozáshoz, egyet a lisztnek, egyet a tojásnak ésegyet a zsemlemorzsának.
  3. Válasszunk mélyebb tálkákat, így könnyebben tudunk panírozni. (Egy jótanács kezdőknek: mindig csak kevés lisztet, 4 csirkemellfilészelethez 3 tojást észsemlemorzsát használjunk, inkább utólag adagoljuka fogyóban lévőalapanyagokat.)
  4. A tojást villával felverjük, egy icipicit megsózzuk (én fehérborst is tettem bele.)
  5. Elsőként a lisztbe, utána a tojásbaés végül a zsemlemorzsába forgassuk.Helyezzük egy nagyobb tányérra a falatokat. Tegyük be a hűtőbe pihenni 30 percreazért, hogy ropogós bundát kapjunk.
  6. Forraljunk fel vizet egy lehetőleg magasabb edényben (a sajtmártás gőzöléséhez kell).
  7. 10 perccel a hűtőben pihentetés vége előtt melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  8. Mikor a sütő már jó meleg, egy hőálló tálra tegyünk sütőpapírt, öntsünk ráegy kis olívaolajat, (ne úszkáljon benne a hús), s helyezzük ráa husikat.Süssük 15-18 percig. Időnként forgassuk meg a húsokat.
  9. Közben készítsük el a sajtmártást: 1 tojás, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 5 dl tej, bors, szerecsendió, peperoncino por formájában (mint az erős pirospaprika).
  10. A egész tojást kézi habverővel felverjük, hozzáadjuk az 1 evőkanál lisztet, az 5 dkg vajat ésa tejet. Gőz felett fogjuk sűrű szósszáfőzni, így a gázon lévő edényre, amiben felforrt a víz,rakjunk egy hőálló tálat, s habverővel kevergessük a szószt, amíg sűrű nem lesz.
  11. Miután megkaptuk a kívánt sűrűséget, a sajt felét adagoljuk hozzá,s olvasszuk fel benne a sajtot, majd a következő adagot is keverjük bele. Akinek túl sűrű lett a szósz, egy kis langyos tejjel nyugodtan felöntheti. Én nem sóztam meg a szószt, mert a parmezán önmagában is elég sós. Utolsólépésként, a pikánsabb íz kedvéért adjunk hozzápeperoncino port és szerecsendiót. (Gyerekeknél az előbbi nyugodtan elhagyható.)
  12. Ropogós, friss salátát kínáltam hozzáköretként.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10207
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Ajánló

Fontos: a húsok nem úszhatnak az olajban, de az sem jó, ha nincs alatta egy kicsi olívaolaj. Amennyiben úgy látjátok, hogy a panírt helyenként nem fedte be az olaj, mert már felszívódott, akkor öntsetek a tál aljára még egy kicsit, s egy húspiszkálóval vagy villával tologassátok, fordítgassátok bele a falatkákat. (Kezdők vegyék ki a jénai tálat a sütőből, tegyék a gázra, s ott dolgozzanak, mert könnyen megégethetik magukat, ha a forró sütőt kinyitva próbálgatják a leírt műveletet.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna valami egészségeset főzni. Tudom, hogy a sütőben sült panírozott húsok sosem lesznek olyan finomak nekem, mint az olajban sültek, de azért megpróbáltam. Az eredmény? :) Próbáljátok ki ti is! :)

Hozzávalók

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...