r
Nosalty Logó

Karfiolos rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Karfiolos rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakottashoz

A besamelmártáshoz

Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakottashoz

A besamelmártáshoz

Összesen 2207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakottashoz

A besamelmártáshoz

Összesen 106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5727.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1671 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    2245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    885 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2168 micro
Összesen 2207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A rakottashoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A rakottashoz

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, és sós vízben előfőzzük (6-8 perc). Az utolsó pár percben a brokkolit is beletesszük.
  2. A bacont csíkokra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
  3. Elkészítjük a besamelt. Vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tejet és tejszínt, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  4. A krumplit meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, és egy kivajazott sütőtál alját kirakjuk vele. Gyengén megsózzuk. A besamel 1/3 részével meglocsoljuk, elosztjuk rajta a szalonnát és a felszeletelt mozzarellát.
  5. A lecsepegtetett karfiolt és brokkolit egyenletesen elosztjuk a krumplis rétegen, leöntjük a maradék besamellel, és a tetejét megszórjuk vajdarabkákkal és zsemlemorzsával.
  6. Pirosra sütjük (kb. 1 óra).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13121
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most van a karfiol szezonja, érdemes elkészíteni több változatban is. Ez a rakottas önmagában is nagyon finom, de húsok mellé köretként is adhatjuk.

Hozzávalók

A rakottashoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!