Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszi tökmagos gombakrémleves

Őszi tökmagos gombakrémleves
Őszi tökmagos gombakrémleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi őszi klasszikus pirított tökmaggal, vajon megforgatott gombával és tökmagolajjal megbolondítva.
Hűvös estékre tökéletes választás! :)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A feltétekhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A leveshez

  1. Egy lábasban vajat hevítünk, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a megtisztított, felkockázott gombákat. Néhány percig együtt pirítjuk, majd jöhet bele a karikákra vágott sárga- és fehérrépa.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, majd felöntjük 5-6 dl zöldség alaplével.
  3. Puhára főzzük, majd egy turmixba öntve leturmixoljuk, majd visszaöntjük a lábasba.
  4. Egy merőkanálnyi levest elkeverünk a tejszínnel, majd sűrű kavargatás mellett visszaöntjük a levesbe. Hozzáadjuk a tárkonyt, elkeverjük, és alacsony lángon főzzük, amíg elkészítjük a feltéteket.

A feltétekhez

  1. Egy forró serpenyőbe öntjük a tökmagot, majd néhány perc alatt megpirítjuk.
  2. Ugyanebben a serpenyőben egy kevés vajat olvasztunk, és az apró szeletekre vágott gombát néhány percig futtatjuk a felolvadt vajban, míg egy kis színt kap.
  3. Egy tányérba szedjük a levest, megszórjuk a pirított tökmaggal, a pirított gombával, és meglocsoljuk egy kevés tökmagolajjal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 843
elküldve: 2
receptkönyvben: 151
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
956 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

gombaleves, krémleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

389
vaj 5 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
csiperkegomba 40 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 6 dl
habtejszín 2 dl
tárkony 0 ízlés szerint
tökmag 2 ek
vaj 2 dkg
csiperkegomba 5 dkg
tökmagolaj 1 ek