Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gombakrémleves vargányából

Erdei gombakrémleves vargányából
Erdei gombakrémleves vargányából
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korábban a saját magam gyűjtötte gombát szárítottam, és használtam. Szerencsére ma már mindenféle gombát lehet kapni szárítottan.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Még jobb ízű, ha teszünk bele néhány trombitagombát is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított gombát beáztatjuk legalább egy óra hosszat a húslevesbe.
  2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
  3. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a jól kicsavart gombát. Pár percig együtt pirítjuk.
  4. Felöntjük az áztatólével, hozzáadunk még 2 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, 20 percig főzzük.
  5. Hagyjuk kihűlni. Ha már csak langyos, merülő mixelővel pépesítjük.
  6. Elkeverjük benne a burgonyapüré pelyhet, majd a tejfölt. Felforraljuk, de már nem főzzük.
  7. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 19 990
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombakrémleves, vargányaleves, vargányás krémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

103
vargánya gomba 5 dkg
alaplé 2 dl
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis fej
burgonyapehely 4 kávéskanál
tejföl 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 2 dl