r
Nosalty Logó

Orosz céklasaláta halfilével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Orosz céklasaláta halfilével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A halfiléhez

Összesen 474 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A halfiléhez

Összesen 1893 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A halfiléhez

Összesen 73 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 474 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    205.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5051.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    2727 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1922.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5092 micro
Összesen 1893 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

A salátához

A halfiléhez

Elkészítés

A salátához

  1. A kígyóuborkát, krumplit és a vöröshagymát kockákra vágjuk, hozzátesszük a zöldborsót.
  2. A fóliában megsütött céklát meghámozzuk és szintén kockákra vágva hozzáadjuk a többihez.
  3. Ízesítjük és meglocsoljuk a tejföllel, hozzákeverjük a mustárt.
  4. Jó alaposan összekeverjük és hűtőben legalább 2-3 órán át pihentetjük.
  5. A halfilét kiengedjük és kisebb szeletekre vágva bepácoljuk, majd olajban kisütjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 35695
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 21.

Ajánló

Megjegyzés a cékla sütéséről: A cékla sok cukrot tartalmaz és ha fóliában sütjük egy finom réteg képződik rajta, ami lehetővé teszi, hogy több vitamin maradjon benne, mintha főznénk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a salátát az egyik főzősműsorban láttam és megtetszett, így gondoltam kipróbálom. A színe igazán kellemes és az íze sem utolsó!

Hozzászólások (5)

Redy

Nagyon finom volt ez a saláta, bár én kicsit átalakítottam: 2 db kisebb céklát sütöttem meg süt?ben (fóliában 50 percig), a zöldborsó helyett konzerv mexikói zöldségkeveréket és csak fél kígyóubit tettem bele. Mindenesetre a családnak ízlett, a sült hallal remek kombináció! Köszi a receptet Edit

Törölt felhasználó

örülök, hogy tetszett!

Törölt felhasználó

Szia FMAlisca ! Csak azt szeretném megkérdezni, hogy meghámozod a céklát vagy nem, miel?tt a fóliába csomagolod? Köszönöm: Borcsi!

Törölt felhasználó

szia, nem kell megpucolnod a céklát!

Törölt felhasználó

Köszi! Ki fogom próbálni, én még csak f?zve ettem! Így is nagyon ízletes lehet!

Törölt felhasználó

szia, sokkal finomabb sütve! Szerintem össze sem lehet hasonlítani! Még egy tanács: ha becsomagoltad, akkor szurkáld meg villával néhány helyen, hogy a g?z tudjon távozni! Várom, hogy sikerült!

Törölt felhasználó

Ez nagyon jó hír, mert szerintem a cékla f?zve is irtó finom:))))))))))) s?t a hugom nyersen szokta enni... úgy sem rossz de maradok a h?kezelésnél, néha természetesen a vitaminok miatt jó nyersen is! És kb. mennyi ideig süssem szerinted? Nem feltétlenül arra gondolok, hogy hány perc, hanem meg kell várni hogy megpuhuljon valamennyire? vagy honnan tudom hogy már jó??? Köszi Borcsi

Törölt felhasználó

én jó sokáig szoktam sütni, teljesen puhára! Már csak azért is mert a kisfiam is kap bel?le ilyenkor!

Törölt felhasználó

Azóta kipróbáltam! Ízlett köszönöm!

luca.hirka

A fólia alatt ugye alufóliát értünk? Köszi: Luca

Törölt felhasználó

igen

Szabó Mária32

Ez finom saláta de lehet pácolt heringgel amit szintén kockára vágva össze keverjúk a salátával ésúgy hütjük le hogy az ízek összeérjenek.

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, köszönöm szépen a receptet! A céklát én eddig csak savanyúságként imádtam, és nem tudtam mit kezdhetnék még vele. Ez így új távlatokat nyitott... :)))

Hozzávalók

A salátához

A halfiléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek