r
Nosalty Logó

Nyers céklasaláta sült kárásszal

Marcsisef
Nyers céklasaláta sült kárásszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A céklasalátához

A sült kárászhoz

321
Kalória
23g
Fehérje
24.5g
Szénhidrát
15.1g
Zsír
361.3g
Víz
79.2g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
18.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A céklasalátához

A sült kárászhoz

Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A céklasalátához

A sült kárászhoz

Összesen 640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A céklasalátához

A sült kárászhoz

Összesen 57 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    361.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1186 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1649.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    722.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    2371 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 57 kcal

Elkészítés

A céklasalátához

  1. A céklasalátát érdemes előző nap elkészíteni! Az ízek így jobban összeérnek.
  2. A nyers céklát, almát, fekete retket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, és zöldségreszelőn lereszeljük. Ízesítjük sóval, borssal, mézzel, citrom levével, alaposan összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
  3. A megtisztított, megmosott, beirdalt kárászokat kívül, belül bedörzsöljük a halfűszer keverékkel.
  4. Roston sütő tepsi rácsára tesszük, olívaolajjal a tetejét megkenjük, a tepsi aljára 2 dl vizet öntünk, és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

A cékla azonkívül hogy, egészséges, finom is. Elkészítési módja sokféle lehet, én most az egyik nyers változatot készítettem el, és osztom meg veletek.

További receptek

Ecetes céklasaláta

Kedvenc savanyúságunkat könnyen elkészíthetjük házilag is, ráadásul sokkal-sokkal olcsóbban! Az ecetes céklasaláta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb savanyúság, ami kötelező ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek