Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye kapribogyóval

Szűzpecsenye kapribogyóval
Szűzpecsenye kapribogyóval
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a pecsenye a magyar konyhából ered, csak én kapribogyóval egy kis mediterrán ízt adtam hozzá.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst hártyáitól megtisztítjuk, majd cm-es vastagságúra szeleteljük. Kézzel vagy klopfolóval kissé kiveregetjük, majd a fűszersóval bedörzsöljük, és 1/2 órát állni hagyjuk.
  2. Közben a hagymát tisztítás után felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk, és a füstölt tarját csíkokra vágva hozzákeverjük, és együtt pirítjuk.
  3. A húsokat megszórjuk liszttel, majd a pirított hagymára tesszük. Átforgatjuk többször, majd vízzel felöntjük.
  4. A paprikát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, paradicsomot felkockázzuk, és a félig kész húsra halmozzuk, a mustárral ízesítjük. Lassú tűzön fóliával letakarva puhára főzzük.
  5. A szépen világosra pirult húsra öntjük a lecsepegtetett száras kapribogyót, és pár perces rotyogtatás után tálalhatjuk is párolt rizzsel. Utána sózni szükségtelen, mert a fűszersó és a füstölt hústól eléggé sós lesz.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 408
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
310 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros sertésszűz, szűzpecsenye kapribogyóval, kapris szűzérme

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

517
sertésszűz 40 dkg
fehér hagyma 1 közepes db
füstölt-főtt tarja 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
pritaminpaprika 1 kis db
dijoni mustár 3 teáskanál
kapribogyó 5 dkg
paradicsom 1 közepes db
magyaros fűszerkeverék 3 kávéskanál
finomliszt 2 evőkanál
víz 1 dl
napraforgó olaj 3 ek