Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós meggyes pite Szofikától

Omlós meggyes pite Szofikától
Omlós meggyes pite Szofikától
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első meggyes pitéje!!! Puha, omlós tészta, kissé zselés, fahéjas-rumos meggytöltelék. Nekem ilyen a tökéletes meggyes pite. 

Normál méretű sütihez duplázzuk az alapanyagokat, ez egy 9 szeletes minipite, afféle 2 személyes változat, sajnos csak ennyi meggyet tudtam levadászni.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A töltelékhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, amennyit felvesz, és lágy, könnyű, de nyújtható tésztát kapunk.
  2. A töltelékhez a meggyet kiolvasztjuk (én fagyasztott meggyet használtam), a fahéjjal, cukorral, rummal és annyi vízzel, ami ellepi, pár percig főzzük. 2 evőkanálnyit kiveszünk a levéből, csomómentesre keverjük a keményítővel, és visszaöntjük a többihez. Pár perc alatt sűrű, kocsonyás állagúra főzzük, félretesszük.
  3. A tésztát kettévesszük, téglalap alakúra nyújtjuk őket. Letesszük a tepsibe az első réteg tésztát, megszurkáljuk villával, megszórjuk zsemlemorzsával, és beterítjük a meggyes töltelékkel. Pici fahéjas cukrot még szórhatunk rá.
  4. Beborítjuk a másik tésztával, villával alaposan megszurkáljuk, lekenjük a tojásfehérjével, és 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
  5. Kihűlés után szépen szeletelhető.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 47 861
elküldve: 28
receptkönyvben: 274
elkészítve: 35/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas-rumos meggyes pite, fahéjas meggyes pite, meggyzselés pite

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bogca7
Bogca7 Tue, 2014-10-28 00:27

Isteni recept, kedvencünk!! Most szilvával készült, azzal is szuper!:)

anyika39
Anyika39 / anyika39 Fri, 2014-10-03 20:22

Köszönjük, hogy megosztottad velünk ezt a receptet. A középső igen finnyás gyermekem imádta! Végre egy süti, amit megeszik! Itt ahol élek nem lehet meggyet kapni, csak befőttben. Abból készítettem el, víz helyett az összes meggylével és keményítő helyett fél csomag vaniliás pudinggal. Így is isteni finom! Bátran ajánlom mindenkinek kipróbálásra! :-)

Hotshade
Hotshade Sat, 2014-06-07 11:38

Kedves Szofi nagyon tetszik a recepted ,csak egy kerdesem lenne .befott meggybol is elkeszithetem?sajnos it nalunk csak ezt Lehet kaon I.koszi Elore is.Hotshade

hagica14
hagica14 Sat, 2014-03-22 22:30

Mennyei, épp most sült ki és alig bírok neki ellenállni :)
Köszönöm a megosztást!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-07-15 11:54

Kedves Szofika!

Kaptam meggyet, el is készült,( háromszor is!!! ), - és mivel leginkább ez a süti hajazott arra a sütire, amit anyósom csinált eddig nekünk is :), -...nekifogtam, és tényleg olyan, mint a képeden, olyan, mint amilyen az anyósomé szokott lenni, látszatra, állagra és ízre is,...köszönöm Neked ezt a recit.:)

Mentve!!!!!!!!!! :D

Éva-Anyóca

giuditta25
Szofika / giuditta25 Mon, 2013-07-15 11:58

Kedves Éva, nagyon örülök, hogy ízlett, remélem még sokszor készíted majd :)))
Szép hetet!!!
Szofika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-07-15 11:58

A fagyóba elrakandó meggyet , na azt elfelejthettem: elsőnek két adagot sütve meg elkészült a süti.. :) , az utolsó adagot,még kora este is sütöttem, milyen jó a nyár, és a későn érkező vendégsereg, és ez a süti,..fogyott,fogyott..:)
Örülök, csak most megint kell valahonnan fincsi meggyet szerezni, amit a fagyóba tudok rakni, de most már télire!!! .:)
Éva-Anyóca

1050
finomliszt 20 dkg
vaj 12 dkg
1 csipet
tojássárgája 1 db
sütőpor 1 teáskanál
cukor 1 ek
tejföl 2 ek
zsemlemorzsa 1 ek
meggy 30 dkg
rumaroma 5 ml
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 2 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
tojásfehérje 1 db