r
Nosalty Logó

Omlós csirke tikka masala

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a húshoz

hozzávalók a szószhoz

Összesen 356 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a húshoz

hozzávalók a szószhoz

Összesen 1432 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a húshoz

hozzávalók a szószhoz

Összesen 93 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3080 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 356 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2532.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1287.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    308 micro
  • β-karotin
    1616 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    12322 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 1432 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    784 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

hozzávalók a húshoz

hozzávalók a szószhoz

Elkészítés

hozzávalók a húshoz

  1. A joghurthoz hozzáadjuk az összes fűszert, és csomómentesre keverjük. Ha ezzel megvagyunk, beletesszük a felcsíkozott csirkemellfilét, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük pácolódni.
  2. A pácolási idő leteltével (akár egy éjszakára is nyugodtan bent hagyhatjuk) a csirkemellcsíkokat egy hurkapálcára feltűzzük, úgy, hogy minden darabot kétszer szúrunk át, egyszer az első harmadában, egyszer a harmadikban.
  3. A hurkapálcikára tűzdelt csirkenyársakat egy mélyebb tepsi peremeire fektetjük keresztben, hogy a sütés közben távozó húslé ne a sütőbe csepegjen.
  4. 220°C-os sütőben 15 percet grillezzük, félidőnél megfordítva a nyársakat. Ha elkészültek, hagyjuk pihenni egy kicsit, majd húzzuk le a húsdarabokat a hurkapálcikákról.

hozzávalók a szószhoz

  1. A finomra aprított vöröshagymát megdinszteljük a vaj és az olívaolaj keverékén. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit, a gyömbért, illetve a fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg pirulni kezd.
  2. Ekkor hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott paradicsomot és a sűrített paradicsomot, majd a garam masalát, a fűszerpaprikát és a sót. Pár percet így főzzük, hogy összeérjenek az ízek.
  3. Felöntjük a vízzel, és alacsony lángon 20 percet főzzük. Akkor jó, ha besűrűsödött, és a paradicsomokat szépen szét tudjuk nyomogatni a fakanállal.
  4. Ekkor hozzáadjuk a habtejszínt, majd a sült csirkemelldarabokat is. Összekeverjük az egészet, és 2-3 percet még így főzzük.
  5. Tálaláskor megszórjuk egy nagy adag friss korianderrel.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 45
  • 7 napos nézettség: 270
  • Össznézettség: 45760
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Isteni finom, szuper omlós csirke tikka masala receptet hoztunk Nektek, amit mindenképpen ki kell próbálnotok, ha annyira szeretitek az indiai konyhát, mint mi! A legjobb, ha házi naan kenyeret is készítetek hozzá, akkor aztán tényleg nem lesz párja a végeredménynek!

Hozzászólások

Hozzávalók

hozzávalók a húshoz

hozzávalók a szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek