Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves pulykahússal

Húsleves pulykahússal
Húsleves pulykahússal
190 perc / előkészület: 30 perc főzés: 160 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsleves a családban örökzöld sláger! Az első ételek közt volt, amit Anyukámtól megtanultam.:) Ő pedig a Nagyitól tanulta... Kell ennél jobb hagyomány?:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom a hideg téli estebédeken, ünnepi alkalmakra, vasárnapi ebéd mellé. :) 

Ha én meg vagyok fázva, az első dolgom például, hogy készítek egy jó húslevest sok zöldséggel. Pillanatok alatt helyrepofozza az immunrendszert!:D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykahúst (egész combot vagy a két szárnyat) megtisztítjuk, és a bőre nagyját leszedjük (így is marad elég zsiradék, de legfőképp a toll tokok miatt kell tisztítani). A vöröshagyma végét én leszoktam vágni, de héjastul rakjuk a levesbe. Hideg vízzel felöntjük, és lassú tűzön főzzük gyöngyöző forrással, hogy ne legyen zavaros (fedőt nem használunk!). Majd a zellergumót megpucoljuk, kettévágva belerakjuk. 
  2. Tovább főzzük. A tetején képződött habot folyamatosan leszedjük kanállal!
  3. Utána mehet bele a fokhagyma egészben, a megpucolt és kettévágott karalábé, majd a négybe vágott fehérrépa. Főzzük.
  4. Belerakjuk a négybe vágott sárgarépát és a megmosott petrezselyem szálakat (egészben). Ízlés szerint sózzuk, és rakunk bele egész fekete borsot.
  5. Kis idő elteltével belerakjuk a pulyka medaliont  (ennek nem kell sok idő, mert csak hús). Készre főzzük lassú lángon.
  6. Ha a hús is készre főtt, a levest leszűrjük, a tetejéről kezdjük. A zöldségeket kiszedjük, és felkockázva tálaljuk. A húst szeletelve. Levesbetétnek cérnametéltet szoktam főzni hozzá külön, forró sós vízben. Amit nem szabad a húslevessel csinálni, az a folyadék pótlása! Tilos utólag vízzel felönteni! És állandóan kavargatni sem szabad!
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 10 990
elküldve: 3
receptkönyvben: 24
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ínyenc

Mióta szakács: 2011.06.20.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

magyar húsleves bármikor, család kedvence leves, zöldségleves pulykahússal, pulykahúsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 15:05

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

605
pulykacomb 1.4 kg
pulykahús 17 dkg
vöröshagyma 17 dkg
sárgarépa 25 dkg
fehérrépa 20 dkg
karalábé 2 kis db
zeller 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 3 szál
fekete bors 10 szem
0 ízlés szerint
tv paprika 1 db
víz 2.5 l