r
Nosalty Logó

Olaszos csirkemellrolád

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Olaszos csirkemellrolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A csirkéhez

A körethez

Összesen 1111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A csirkéhez

A körethez

Összesen 4434 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A csirkéhez

A körethez

Összesen 261 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 1111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    187.8 g

Zsír

  • Összesen
    347 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6984.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1676 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2385 mg
  • Nátrium
    2263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    942.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    3170 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    6928 micro
Összesen 4434 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    152 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A csirkéhez

A körethez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Elkészítjük először a töltelékeket. A ricottát elfelezzük, és két tányérba tesszük. Az egyiket elkészítjük körözöttnek. Hozzákeverjük az őrölt paprikát, az apróra vágott újhagymát, a késhegynyi őrölt köményt, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. Majd elkészítjük az olaszos tölteléket is. A ricotta másik felét összekeverjük az 1 ek parmezánnal, a citromhéjjal, a szerecsendióval, majd bő 1 marék ruccolát leforrázunk, hagyjuk kihűlni, apróra vágjuk, s azt is a masszához keverjük. Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
  3. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk kb. 5 mm vastagságúra. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, s szeletenként elkenünk benne először a magyaros körözöttből, majd a tetején vékonyan az olaszos ricottából. Próbáljunk meg figyelni rá, hogy a kétfajta töltelék ne igazán keveredjen össze, mert a végén ekkor szépen látni lehet a színek különbségét. A széleket szabadon hagyjuk, hogy amikor feltekerjük a húst, ne jöjjön ki a töltelék.
  4. Először a hosszabbik oldal széleit hajtjuk be, majd a rövid oldalon feltekerjük a húsokat. Majd miután a kész vannak a hengerek, bepanírozzuk őket.
  5. A panír tojásához sót és 1 ek reszelt parmezánt keverünk, a zsemlemorzsához pedig hozzákeverjük a durvára tört diót. A húshengereket egyenként bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük őket.
  6. Míg sülnek, elkészítjük a köretet. 1 marék ruccolát – ezt már nem forrázzuk le - összekeverünk némi olívaolajjal, sóval, borssal és az apró kockára vágott paradicsommal. Ha kész a hús, kicsit hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk őket, és ruccolasalátával kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10988
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemellrolád magyar körözöttel és olasz ruccolás ricottával töltve. Igazi olasz-magyar barátságos mérkőzés:-), remek ízekkel Tünde kérésére.

Hozzávalók

A töltelékhez

A csirkéhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...