Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos csirkemellrolád

Olaszos csirkemellrolád
Olaszos csirkemellrolád
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkemellrolád magyar körözöttel és olasz ruccolás ricottával töltve. Igazi olasz-magyar barátságos mérkőzés:-), remek ízekkel Tünde kérésére.

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A csirkéhez

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük először a töltelékeket. A ricottát elfelezzük, és két tányérba tesszük. Az egyiket elkészítjük körözöttnek. Hozzákeverjük az őrölt paprikát, az apróra vágott újhagymát, a késhegynyi őrölt köményt, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. Majd elkészítjük az olaszos tölteléket is. A ricotta másik felét összekeverjük az 1 ek parmezánnal, a citromhéjjal, a szerecsendióval, majd bő 1 marék ruccolát leforrázunk, hagyjuk kihűlni, apróra vágjuk, s azt is a masszához keverjük. Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
  3. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk kb. 5 mm vastagságúra. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, s szeletenként elkenünk benne először a magyaros körözöttből, majd a tetején vékonyan az olaszos ricottából. Próbáljunk meg figyelni rá, hogy a kétfajta töltelék ne igazán keveredjen össze, mert a végén ekkor szépen látni lehet a színek különbségét. A széleket szabadon hagyjuk, hogy amikor feltekerjük a húst, ne jöjjön ki a töltelék.
  4. Először a hosszabbik oldal széleit hajtjuk be, majd a rövid oldalon feltekerjük a húsokat. Majd miután a kész vannak a hengerek, bepanírozzuk őket.
  5. A panír tojásához sót és 1 ek reszelt parmezánt keverünk, a zsemlemorzsához pedig hozzákeverjük a durvára tört diót. A húshengereket egyenként bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük őket.
  6. Míg sülnek, elkészítjük a köretet. 1 marék ruccolát – ezt már nem forrázzuk le - összekeverünk némi olívaolajjal, sóval, borssal és az apró kockára vágott paradicsommal. Ha kész a hús, kicsit hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk őket, és ruccolasalátával kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 805
elküldve: 3
receptkönyvben: 157
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott csirkerolád rukkolasalátával, csirkemelltekercs parmezános diós bundában, ricottával töltött rolád csirkemellből

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1119
ricotta 25 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
újhagyma 1 db
őrölt fűszerkömény 1 késhegynyi
rukkola 8 dkg
parmezán sajt 2 dkg
citromhéj 0.25 citromból nyert
szerecsendió 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csirkemell filé 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
parmezán sajt 2 dkg
dió 1 marék
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl
rukkola 8 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
paradicsom 1 db