Olaszos csirkemellrolád
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
A töltelékhez
-
63g ricotta94 kcal
-
0 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
20g rukkola5 kcal
-
20 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A csirkéhez
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20 kcal
-
7g dió43 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A körethez
-
20g rukkola5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
Összesen
1111
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
A töltelékhez
-
250g ricotta375 kcal
-
0 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
0 kcal
-
80g rukkola20 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A csirkéhez
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
26g dió170 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A körethez
-
80g rukkola20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
Összesen
4434
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
A töltelékhez
-
14.8g ricotta22 kcal
-
0 kcal
-
5.4g újhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
4.7g rukkola1 kcal
-
1.2g parmezán sajt5 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A csirkéhez
-
29.5g csirkemellfilé35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
1.2g parmezán sajt5 kcal
-
1.5g dió10 kcal
-
8.9g zsemlemorzsa35 kcal
-
15.1g napraforgó olaj133 kcal
A körethez
-
4.7g rukkola1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
5.9g paradicsom1 kcal
Összesen
261
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 86.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1746.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 419 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 596 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 235.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 792 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 1732 micro
Összesen
1111
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 187.8 g
Zsír
-
Összesen 347 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 144 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 115 g
-
Koleszterin 875 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6984.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 1676 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 2385 mg
-
Nátrium 2263 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 942.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 843 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 112 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 117 micro
-
K vitamin: 329 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 495 micro
-
Kolin: 811 mg
-
Retinol - A vitamin: 573 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 3170 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 6928 micro
Összesen
4434
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 152 micro
-
Lut-zea 409 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
25 dkg ricotta
-
1 db újhagyma
-
1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
-
8 dkg rukkola
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A csirkéhez
-
50 dkg csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db tojás
-
15 dkg zsemlemorzsa
A körethez
Elkészítés
A töltelékhez
- Elkészítjük először a töltelékeket. A ricottát elfelezzük, és két tányérba tesszük. Az egyiket elkészítjük körözöttnek. Hozzákeverjük az őrölt paprikát, az apróra vágott újhagymát, a késhegynyi őrölt köményt, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Majd elkészítjük az olaszos tölteléket is. A ricotta másik felét összekeverjük az 1 ek parmezánnal, a citromhéjjal, a szerecsendióval, majd bő 1 marék ruccolát leforrázunk, hagyjuk kihűlni, apróra vágjuk, s azt is a masszához keverjük. Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk kb. 5 mm vastagságúra. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, s szeletenként elkenünk benne először a magyaros körözöttből, majd a tetején vékonyan az olaszos ricottából. Próbáljunk meg figyelni rá, hogy a kétfajta töltelék ne igazán keveredjen össze, mert a végén ekkor szépen látni lehet a színek különbségét. A széleket szabadon hagyjuk, hogy amikor feltekerjük a húst, ne jöjjön ki a töltelék.
- Először a hosszabbik oldal széleit hajtjuk be, majd a rövid oldalon feltekerjük a húsokat. Majd miután a kész vannak a hengerek, bepanírozzuk őket.
- A panír tojásához sót és 1 ek reszelt parmezánt keverünk, a zsemlemorzsához pedig hozzákeverjük a durvára tört diót. A húshengereket egyenként bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük őket.
- Míg sülnek, elkészítjük a köretet. 1 marék ruccolát – ezt már nem forrázzuk le - összekeverünk némi olívaolajjal, sóval, borssal és az apró kockára vágott paradicsommal. Ha kész a hús, kicsit hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk őket, és ruccolasalátával kínáljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 10988
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Csirkemellrolád magyar körözöttel és olasz ruccolás ricottával töltve. Igazi olasz-magyar barátságos mérkőzés:-), remek ízekkel Tünde kérésére.