r
Nosalty Logó

Malacrolád római módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Malacrolád római módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 990 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 9878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    990 micro
  • β-karotin
    2868 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 990 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    571.4 g

Zsír

  • Összesen
    652.2 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    393 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    1885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13379.1 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    711 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1172 mg
  • Foszfor
    6547 mg
  • Nátrium
    2881 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    3553.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3114 micro
  • B6 vitamin:
    24 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    831 micro
  • K vitamin:
    1925 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    151 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    711 micro
  • Kolin:
    1740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    28684 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    6075 micro
Összesen 9878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is hentesünktől kérjünk egy egész császárhúst, a bordacsontokat pedig távolíttassuk el.
  2. Készítsünk fűszerpácot. A zöldfűszereket (petrezselyem, zsálya)aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze, a rozmaring ágról távolítsuk el a tűleveleit, majd vágjuk durvára, végül mindezeket tegyük bele olívaolajba, és hagyjuk állni legalább egy fél órát.
  3. Fektessük a császárhúst a bőrös felével lefelé egy vágódeszkára, alaposan sózzuk és borsozzuk meg. Ezt követően kenjük meg a páccal, jól masszírozzuk bele a húsba, majd fedjük le egy fóliával, és tegyük hűtőszekrénybe legalább egy éjszakára.
  4. A sütés előtt egy órával vegyük ki a húst a hűtőből, majd a hosszanti oldalától elindulva formázzunk belőle roládot. Ha a bőr nem érne össze az sem gond, az lesz a rolád alja. Hurokkötéssel rögzítsük a formát, a képen is látható módon.
  5. A zöldségeket (sárgarépa, gyökér) vágjuk karikára, a vörös és fokhagymákat pedig félbe, a héjukat nem kell eltávolítani. Tegyünk olvasztott zsírtegy sütő tepsibe, majd béleljük kia karikázott zöldségekkel, és egy-két szál friss rozmaringággal.Afelezett hagymákat avágott felületükkel lefelé fektessük a tepsibe.
  6. Fektessük a húst a zöldségágyra, a bőrét locsoljuk meg kevés olvasztott zsírral, majd sózzuk meg. Öntsük a hús alá a bor felét, majd fedjük le fóliával, és tegyük az előmelegített sütőbe. Kilónként számoljunk 1-1 és 1/4 óra sütési időt a párolási szakaszban, tehát hagyjuk sütőben lefedve 3 óra hosszat.
  7. 3 óra elteltével vegyük le a fóliát, a bőrt locsoljuk meg a pecsenyelével, majd süssük tovább a roládot. Nem kell emelni a hőmérsékletet, ha időközben a pecsenyelé apad, pótoljuk fehérborral.
  8. Süssük a bőrét ropogósra és szép pirosra, közben negyedóránként locsoljuk a saját pecsenyelevével. Ha tartozika tepsihez sütőrács is, ebben a periódusban a roládot már kitehetjük a rácsra is sülni.
  9. Amikor a bőr is megpirult, a sütést befejeztük, azonban a pecsenyelét is készítsük el. A roládot emeljük ki egy vágódeszkára,a tepsit pedig tegyük láng fölé. Forraljuk fel, majd adjunk hozzá egy kevés (kb. 4 dl) alaplevet, és oldjuk fel a sütéskor a tepsire leragadt ízanyagokat.
  10. Forraljuk lassan, a fokhagyma belsejét villával nyomjuk bele a pecsenyelébe. Amikor a pecsenyelé kezd sűrűsödni, szűrjük le, majd a felesleges zsírt távolítsuk el. Ha nem érezzük kellően sűrűnek a pecsenyelét, kevés étkezési keményítővel sűrítsük.
  11. A kész malacroládot tálaláskor éles késsel szeleteljük, majd locsoljuk meg a pecsenyelével.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 300 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 23634
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Ajánló

Köretként rozmaringos sültburgonyát készíthetünk mellé, ahogy az olaszországi Osteria-k is kínálják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Malacrolád római módra
Kornél 167 recept

Olaszországban Lazio, Toscana és Umbria tartomány híres malacroládjairól, igaz az ottaniak kicsivel nagyobbak, mivel egész, csontozott süldő malacból készítik. Ez a recept a legkisebb, egyben legegyszerűbb, otthon is könnyen elkészíthető változata. A porchetta azért nagyszerű étel, mert főfogásként melegen legalább annyira ízletes, mint másnap egy friss óriás zsemlében vagy friss kenyérszelet tetején. Ezzel a recepttel valóban elhozhatjuk családunknak, barátainknak az olasz gasztronómia egyik remekművét. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek