r
Nosalty Logó

Olaszos csirkemellrolád

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Olaszos csirkemellrolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A csirkéhez

A körethez

Összesen 1111 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A csirkéhez

A körethez

Összesen 4434 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A csirkéhez

A körethez

Összesen 261 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 1111 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    187.8 g

Zsír

  • Összesen
    347 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6984.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1676 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2385 mg
  • Nátrium
    2263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    942.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    3170 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    6928 micro
Összesen 4434 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    152 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 261 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A csirkéhez

A körethez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Elkészítjük először a töltelékeket. A ricottát elfelezzük, és két tányérba tesszük. Az egyiket elkészítjük körözöttnek. Hozzákeverjük az őrölt paprikát, az apróra vágott újhagymát, a késhegynyi őrölt köményt, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. Majd elkészítjük az olaszos tölteléket is. A ricotta másik felét összekeverjük az 1 ek parmezánnal, a citromhéjjal, a szerecsendióval, majd bő 1 marék ruccolát leforrázunk, hagyjuk kihűlni, apróra vágjuk, s azt is a masszához keverjük. Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
  3. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk kb. 5 mm vastagságúra. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, s szeletenként elkenünk benne először a magyaros körözöttből, majd a tetején vékonyan az olaszos ricottából. Próbáljunk meg figyelni rá, hogy a kétfajta töltelék ne igazán keveredjen össze, mert a végén ekkor szépen látni lehet a színek különbségét. A széleket szabadon hagyjuk, hogy amikor feltekerjük a húst, ne jöjjön ki a töltelék.
  4. Először a hosszabbik oldal széleit hajtjuk be, majd a rövid oldalon feltekerjük a húsokat. Majd miután a kész vannak a hengerek, bepanírozzuk őket.
  5. A panír tojásához sót és 1 ek reszelt parmezánt keverünk, a zsemlemorzsához pedig hozzákeverjük a durvára tört diót. A húshengereket egyenként bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük őket.
  6. Míg sülnek, elkészítjük a köretet. 1 marék ruccolát – ezt már nem forrázzuk le - összekeverünk némi olívaolajjal, sóval, borssal és az apró kockára vágott paradicsommal. Ha kész a hús, kicsit hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk őket, és ruccolasalátával kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10937
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemellrolád magyar körözöttel és olasz ruccolás ricottával töltve. Igazi olasz-magyar barátságos mérkőzés:-), remek ízekkel Tünde kérésére.

Hozzávalók

A töltelékhez

A csirkéhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek