Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tyúkhúsleves

Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves
255 perc / előkészület: 15 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legklasszikusabb vasárnapi ebéd...pofonegyszerű, csak türelem kell hozzá, meg egy kis gyakorlat. Minden háznál máshogy készítik, a mienk nem szentírás, de szerintünk így a legfinomabb!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A tyúkhúsleves lelke a lassú, gyöngyöző főzés. Az, hogy pontosan mennyi ideig kell főznünk, azon múlik, hogy mennyire hamar puhul a hús. A zöldségeket később is, korábban is beletehetjük, attól függően, hogy mennyire puhán szeretjük. A felsorolt zöldségeken kívül tehetünk bele káposztalevelet is, ettől kicsit édeskésebb lesz a levesünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tyúkot felvágjuk, átmossuk, a szívet, májat, tojást, zúzát kivesszük.
  2. Egy nagy fazékba öntünk 4 liter hideg vizet, beletesszük a húsokat, és közepes, nagy lángon felforraljuk. Ha felforrt, kis lángra vesszük, szűrővel lehabozzuk, hozzáadjuk a két végétől megszabadított, megmosott vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk, hozzáadjuk a borsot, és kis lángon, gyöngyöztetve főzzük másfél órát.
  3. Ha letelt a másfél óra, és a leves finoman gyöngyözik, hozzáadjuk a megpucolt zellert és a karalábét.
  4. Újabb 1,5 órát főzzük. Ha az idő letelt, megnézzük, hogy áll a hús - ha láthatóan puhul, hozzáadjuk a megpucolt, hasábra vágott répákat, és még egy órát gyöngyöztetjük. Ha szeretjük a zúzát és a szívet a levesben, azt is ilyenkor tesszük bele.
  5. Ha letelt az egy óra, megpuhultak a húsok és a zöldségek is, hozzáadjuk a csokor petrezselymet, a májat, és ha szeretjük, a tojásokat. Még tíz percig főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot.
  6. A zöldségeket és a húsokat kivesszük, és külön tálba tesszük. A levest leszűrjük, és főtt csigatésztával, a hússal és a zöldségekkel kínáljuk.
  • költség: 3000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 8 133
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
950 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vasárnapi tyúkhúsleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

321
tyúk 1.2 kg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 fej
0 ízlés szerint
bors 8 szem
zeller 0.5 nagy db
karalábé 1 közepes db
fehérrépa 1 nagy db
sárgarépa 2 nagy db
petrezselyem 1 csokor
víz 4 l