r
Nosalty Logó

Tyúkhúsleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Tyúkhúsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1925 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    885.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4565 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 321 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    139.3 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3955.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    5315.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2990 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    912 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    27387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3291 micro
Összesen 1925 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tyúkot felvágjuk, átmossuk, a szívet, májat, tojást, zúzát kivesszük.
  2. Egy nagy fazékba öntünk 4 liter hideg vizet, beletesszük a húsokat, és közepes, nagy lángon felforraljuk. Ha felforrt, kis lángra vesszük, szűrővel lehabozzuk, hozzáadjuk a két végétől megszabadított, megmosott vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk, hozzáadjuk a borsot, és kis lángon, gyöngyöztetve főzzük másfél órát.
  3. Ha letelt a másfél óra, és a leves finoman gyöngyözik, hozzáadjuk a megpucolt zellert és a karalábét.
  4. Újabb 1,5 órát főzzük. Ha az idő letelt, megnézzük, hogy áll a hús - ha láthatóan puhul, hozzáadjuk a megpucolt, hasábra vágott répákat, és még egy órát gyöngyöztetjük. Ha szeretjük a zúzát és a szívet a levesben, azt is ilyenkor tesszük bele.
  5. Ha letelt az egy óra, megpuhultak a húsok és a zöldségek is, hozzáadjuk a csokor petrezselymet, a májat, és ha szeretjük, a tojásokat. Még tíz percig főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot.
  6. A zöldségeket és a húsokat kivesszük, és külön tálba tesszük. A levest leszűrjük, és főtt csigatésztával, a hússal és a zöldségekkel kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 495
  • Tegnapi nézettség: 55
  • 7 napos nézettség: 619
  • Össznézettség: 69310
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 12.

Ajánló

A tyúkhúsleves lelke a lassú, gyöngyöző főzés. Az, hogy pontosan mennyi ideig kell főznünk, azon múlik, hogy mennyire hamar puhul a hús. A zöldségeket később is, korábban is beletehetjük, attól függően, hogy mennyire puhán szeretjük. A felsorolt zöldségeken kívül tehetünk bele káposztalevelet is, ettől kicsit édeskésebb lesz a levesünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legklasszikusabb vasárnapi ebéd...pofonegyszerű, csak türelem kell hozzá, meg egy kis gyakorlat. Minden háznál máshogy készítik, a mienk nem szentírás, de szerintünk így a legfinomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek