adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
321
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1925
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 659.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 885.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 498 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1754 micro
-
β-karotin 4565 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 549 micro
Összesen
321
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 139.3 g
Zsír
-
Összesen 102.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 495 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3955.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 661 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 374 mg
-
Foszfor 1646 mg
-
Nátrium 1134 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 5315.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2990 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 264 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 912 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 485 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 10521 micro
-
β-karotin 27387 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 3291 micro
Összesen
1925
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 83 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 164 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
30
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Hozzávalók
Elkészítés
- A tyúkot felvágjuk, átmossuk, a szívet, májat, tojást, zúzát kivesszük.
- Egy nagy fazékba öntünk 4 liter hideg vizet, beletesszük a húsokat, és közepes, nagy lángon felforraljuk. Ha felforrt, kis lángra vesszük, szűrővel lehabozzuk, hozzáadjuk a két végétől megszabadított, megmosott vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk, hozzáadjuk a borsot, és kis lángon, gyöngyöztetve főzzük másfél órát.
- Ha letelt a másfél óra, és a leves finoman gyöngyözik, hozzáadjuk a megpucolt zellert és a karalábét.
- Újabb 1,5 órát főzzük. Ha az idő letelt, megnézzük, hogy áll a hús - ha láthatóan puhul, hozzáadjuk a megpucolt, hasábra vágott répákat, és még egy órát gyöngyöztetjük. Ha szeretjük a zúzát és a szívet a levesben, azt is ilyenkor tesszük bele.
- Ha letelt az egy óra, megpuhultak a húsok és a zöldségek is, hozzáadjuk a csokor petrezselymet, a májat, és ha szeretjük, a tojásokat. Még tíz percig főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot.
- A zöldségeket és a húsokat kivesszük, és külön tálba tesszük. A levest leszűrjük, és főtt csigatésztával, a hússal és a zöldségekkel kínáljuk.
- Receptkönyvben: 495
- Tegnapi nézettség: 55
- 7 napos nézettség: 619
- Össznézettség: 69310
- Feltöltés dátuma: 2019. március 12.
Ajánló
A tyúkhúsleves lelke a lassú, gyöngyöző főzés. Az, hogy pontosan mennyi ideig kell főznünk, azon múlik, hogy mennyire hamar puhul a hús. A zöldségeket később is, korábban is beletehetjük, attól függően, hogy mennyire puhán szeretjük. A felsorolt zöldségeken kívül tehetünk bele káposztalevelet is, ettől kicsit édeskésebb lesz a levesünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1485 recept
A legklasszikusabb vasárnapi ebéd...pofonegyszerű, csak türelem kell hozzá, meg egy kis gyakorlat. Minden háznál máshogy készítik, a mienk nem szentírás, de szerintünk így a legfinomabb!