Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ökörfarokleves

Ökörfarokleves
Ökörfarokleves
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden háziasszonynak van saját, tökéletes húsleves receptje, én mindenféle húsból (marhahús, pulykanyak, stb.) így szoktam csinálni. Miután gyönyörű ökörfarok volt a hentesnél, most ebből készült. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst feltesszük annyi hideg vízben főni, ami épp ellepi. Felforraljuk, hagyom pár percig főni, ezalatt hab képződik. Leöntjük a vizet róla, lemossuk hideg vízben a húst, kimossuk a lábost. Visszarakjuk a húst a lábosba, felöntjük hideg vízzel, és szép lassan, gyöngyözve félpuhára főzzük.
  2. Csak most rakjuk bele a sót, a vöröshagymát (rajta hagyunk egy réteg héjat, szép színt ad a levesnek), a megpucolt, nagyobb darabokra vágott zöldségeket és teatojásban a fűszereket. Meg lehet kövezni a különféle fűszerekért, de nekem bevált ez az összetétel. Egyik sem érződik külön, de együtt nagyon harmonikus. A szokott módon, nagyon lassan, valóban csak gyöngyözve, puhára főzzük.
  3. Nyáron beledobok egy paprikát és egy paradicsomot is, időnként még 1-2 krumplit is megpucolva, egészben, és ha már terem a kertben, akkor 1-2 szál lestyánt is.
  4. Amikor elkészült, kiszedegetjük a húst és a sárgarépát egy tálra (a többi zöldséget sajnos nem eszi a család), a legfinomabb szűrőnkön leszűrjük a levest, és az időközben külön megfőzött cérnametélttel tálaljuk.
  5. A maradék zöldségekből vagy zöldségkrémlevest főzök, vagy ha még a húsból is marad, akkor zöldséges húspástétomot.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 456
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
230 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ököruszályleves, marhahúsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

563
marhafarok 1 kg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 közepes db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes db
babérlevél 1 db
köménymag 1 késhegynyi
fekete bors 1 kávéskanál
szegfűszeg 3 db
szerecsendió virág 0 ízlés szerint
cérnametélt 2 dkg
0 ízlés szerint
víz 2 l