r
Nosalty Logó

Nyúlmájpástétom

Pálinkaügynök
Nyúlmájpástétom
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pástétomhoz

A tálaláshoz

786
Kalória
38.9g
Fehérje
74.8g
Szénhidrát
35.8g
Zsír
343.1g
Víz
492g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
15.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pástétomhoz

A tálaláshoz

Összesen 786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pástétomhoz

A tálaláshoz

Összesen 3138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pástétomhoz

A tálaláshoz

Összesen 139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    343.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    863 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4299 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    693 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1968 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7473.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    424 mg
  • Kálcium
    1195 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2428 mg
  • Nátrium
    2929 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    299.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1372.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17319 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3453 micro
  • Kolin:
    1148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17197 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    2773 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 3138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    758 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    122 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

A pástétomhoz

  1. Előkészítés, előző nap: A fokhagymákat fokhagymanyomóval áttörjük, a tejjel összekeverjük, és ebbe a májat egy éjszakára beáztatjuk. A vörösáfonyát egy kis tálba helyezzük, és ráöntjük a céklapárlatot, amit egy éjszakára beáztatunk.
  2. Az elkészítés napján: A vöröshagymát finomra vágjuk, és 5 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a májat, amit szintén megpirítunk.
  3. Amikor a máj megpirult, a hagymás vajjal együtt turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejszínt, a maradék vajat, a céklapárlatba áztatott vörösáfonyát és a fűszereket, majd összeturmixoljuk.
  4. A turmixolás után szükség esetén még ízesítjük. (Lehet gazdagítani pirított baconnal, vékonyan szeletelt húsos szalonnával.)
  5. A masszát a tálalásra szánt tálra halmozzuk (ha van habzsákunk, abba töltjük, és mintás formában a tálra nyomjuk), majd hűtőbe helyezzük 2,5 órára a tálalásig, így megszilárdul.
  6. Friss bagettel (esetleg pirítva) és a szeletelt zöldségekkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

Ünnepi asztalok előétele. Az arányokat betartva, kitapasztalva, könnyű és harmonikus étel. Szerintem könnyű elkészíteni, és az alapanyagok (nyúlmáj, céklapárlat, fűszerek) különlegessé teszik. Ledő Mónika barátnőmtől tanultam ezt a receptet. Előző esti áztatás: 15 perc, sütés, turmixolás, tálalás: 40 perc. Hűtés: 2,5 óra

További receptek

Avokádókrém

Imádjuk a villámgyors, egészséges mártogatósokat, ez a fantasztikus, ízekben tobzódó avokádókrém pedig a legnagyobb libling, bármelyik nap tudnánk enni! Tunkolhatjátok tortillával ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek