r
Nosalty Logó

Nyúlmájpástétom

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pálinkaügynök
Nyúlmájpástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pástétomhoz

A tálaláshoz

Összesen 786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pástétomhoz

A tálaláshoz

Összesen 3138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pástétomhoz

A tálaláshoz

Összesen 139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    863 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4299 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    693 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1968 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7473.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    424 mg
  • Kálcium
    1195 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2428 mg
  • Nátrium
    2929 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17319 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3453 micro
  • Kolin:
    1148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17197 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    2773 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 3138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    758 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    122 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A pástétomhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A pástétomhoz

  1. Előkészítés, előző nap: A fokhagymákat fokhagymanyomóval áttörjük, a tejjel összekeverjük, és ebbe a májat egy éjszakára beáztatjuk. A vörösáfonyát egy kis tálba helyezzük, és ráöntjük a céklapárlatot, amit egy éjszakára beáztatunk.
  2. Az elkészítés napján: A vöröshagymát finomra vágjuk, és 5 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a májat, amit szintén megpirítunk.
  3. Amikor a máj megpirult, a hagymás vajjal együtt turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejszínt, a maradék vajat, a céklapárlatba áztatott vörösáfonyát és a fűszereket, majd összeturmixoljuk.
  4. A turmixolás után szükség esetén még ízesítjük. (Lehet gazdagítani pirított baconnal, vékonyan szeletelt húsos szalonnával.)
  5. A masszát a tálalásra szánt tálra halmozzuk (ha van habzsákunk, abba töltjük, és mintás formában a tálra nyomjuk), majd hűtőbe helyezzük 2,5 órára a tálalásig, így megszilárdul.
  6. Friss bagettel (esetleg pirítva) és a szeletelt zöldségekkel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 8960
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyúlmájpástétom
Pálinkaügynök 13 recept

Ünnepi asztalok előétele. Az arányokat betartva, kitapasztalva, könnyű és harmonikus étel. Szerintem könnyű elkészíteni, és az alapanyagok (nyúlmáj, céklapárlat, fűszerek) különlegessé teszik. Ledő Mónika barátnőmtől tanultam ezt a receptet. Előző esti áztatás: 15 perc, sütés, turmixolás, tálalás: 40 perc. Hűtés: 2,5 óra

Hozzávalók

A pástétomhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...