Nyúlmájpástétom
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pálinkaügynök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pástétomhoz
-
125g nyúlmáj149 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
-
10g vörösáfonya5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
63g tej35 kcal
-
3g pálinka6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g koriander0 kcal
A tálaláshoz
-
125g bagett343 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
Összesen
786
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pástétomhoz
-
500g nyúlmáj595 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g főzőtejszín105 kcal
-
40g vörösáfonya18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
250g tej140 kcal
-
10g pálinka23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g koriander0 kcal
A tálaláshoz
-
500g bagett1370 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
Összesen
3138
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pástétomhoz
-
22g nyúlmáj26 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
3.5g főzőtejszín5 kcal
-
1.8g vörösáfonya1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
11g tej6 kcal
-
0.4g pálinka1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g koriander0 kcal
A tálaláshoz
-
22g bagett60 kcal
-
4.4g paradicsom1 kcal
-
17.6g kígyóuborka3 kcal
-
4.4g paprika1 kcal
-
4g lilahagyma1 kcal
Összesen
139
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 492 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1868.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 607 mg
-
Nátrium 732 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 343.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4330 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 863 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 4299 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 693 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
786
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.4 g
Zsír
-
Összesen 143.1 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1968 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7473.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 424 mg
-
Kálcium 1195 mg
-
Vas 65 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 2428 mg
-
Nátrium 2929 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 299.4 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1372.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17319 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3453 micro
-
Kolin: 1148 mg
-
Retinol - A vitamin: 17197 micro
-
α-karotin 216 micro
-
β-karotin 1272 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 2773 micro
-
Lut-zea 756 micro
Összesen
3138
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 763 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 758 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 122 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
A pástétomhoz
-
0.5 kg nyúlmáj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 ek főzőtejszín
-
3 gerezd fokhagyma
-
2.5 dl tej
-
1 csipet só
A tálaláshoz
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db kígyóuborka
-
1 közepes db paprika
-
1 közepes db lilahagyma
Elkészítés
A pástétomhoz
- Előkészítés, előző nap: A fokhagymákat fokhagymanyomóval áttörjük, a tejjel összekeverjük, és ebbe a májat egy éjszakára beáztatjuk. A vörösáfonyát egy kis tálba helyezzük, és ráöntjük a céklapárlatot, amit egy éjszakára beáztatunk.
- Az elkészítés napján: A vöröshagymát finomra vágjuk, és 5 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a májat, amit szintén megpirítunk.
- Amikor a máj megpirult, a hagymás vajjal együtt turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejszínt, a maradék vajat, a céklapárlatba áztatott vörösáfonyát és a fűszereket, majd összeturmixoljuk.
- A turmixolás után szükség esetén még ízesítjük. (Lehet gazdagítani pirított baconnal, vékonyan szeletelt húsos szalonnával.)
- A masszát a tálalásra szánt tálra halmozzuk (ha van habzsákunk, abba töltjük, és mintás formában a tálra nyomjuk), majd hűtőbe helyezzük 2,5 órára a tálalásig, így megszilárdul.
- Friss bagettel (esetleg pirítva) és a szeletelt zöldségekkel tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 8960
- Feltöltés dátuma: 2013. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pálinkaügynök
13 recept
Ünnepi asztalok előétele. Az arányokat betartva, kitapasztalva, könnyű és harmonikus étel. Szerintem könnyű elkészíteni, és az alapanyagok (nyúlmáj, céklapárlat, fűszerek) különlegessé teszik. Ledő Mónika barátnőmtől tanultam ezt a receptet. Előző esti áztatás: 15 perc, sütés, turmixolás, tálalás: 40 perc. Hűtés: 2,5 óra