r
Nosalty Logó

Nyúlhúsleves gazdagon

NS
Nyúlhúsleves gazdagon
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

843
Kalória
79.7g
Fehérje
83g
Szénhidrát
20.4g
Zsír
1045.4g
Víz
190g
Koleszterin
11.8g
Élelmi rost
13.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2534 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1045.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3540 micro
  • β-karotin
    9298 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    687 micro
  • Lut-zea
    1232 micro
Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    239 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5426.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    3037 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    249.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    3136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2766 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    891 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    872 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10619 micro
  • β-karotin
    27895 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2061 micro
  • Lut-zea
    3696 micro
Összesen 2534 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    275 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

  1. A húst tisztítsuk meg, majd tegyük egy fazékba, és öntsük fel vízzel.
  2. Miután először felforrt, kanállal merjük le a tetejéről a keletkezett habot. Ezután fűszerezzük ízlés szerint. Lassan gyöngyözve hagyjuk főni, míg a hús majdnem teljesen puha nem lesz.
  3. A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk körülbelül egyforma darabokra (kivéve a hagymát, paprikát és a paradicsomot), ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl apró, mert könnyen szétfőhet.
  4. Amikor a hús már megpuhult, de még nem teljesen jó, adjuk hozzá a zöldségeket, és így főzzük tovább gyenge lángon. Figyeljünk rá, hogy lassan gyöngyözve főljön a levesünk. A legvégén adjuk hozzá a zeller- és petrezselyemzöldet.
  5. Forrásban lévő, sós vízben megfőzzük a cérnametéltet, és leszűrjük.
  6. Ha elkészült a levesünk, egy tálba belemerjük a tésztát, és erre szűrjük rá a levest. A zöldségeket és a húst tálalhatjuk külön vagy a levesben, utóbbi esetben a húst fejtsük le a csontról.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 90 p

Imádom a nyulat. A gerincrészből és a combokból ragut vagy vörösboros nyulat szoktam készíteni, a maradék pedig megy a levesbe vagy vadasnak.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek