Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúlhúsleves gazdagon

Nyúlhúsleves gazdagon
Nyúlhúsleves gazdagon
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a nyulat. A gerincrészből és a combokból ragut vagy vörösboros nyulat szoktam készíteni, a maradék pedig megy a levesbe vagy vadasnak.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst tisztítsuk meg, majd tegyük egy fazékba, és öntsük fel vízzel.
  2. Miután először felforrt, kanállal merjük le a tetejéről a keletkezett habot. Ezután fűszerezzük ízlés szerint. Lassan gyöngyözve hagyjuk főni, míg a hús majdnem teljesen puha nem lesz.
  3. A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk körülbelül egyforma darabokra (kivéve a hagymát, paprikát és a paradicsomot), ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl apró, mert könnyen szétfőhet.
  4. Amikor a hús már megpuhult, de még nem teljesen jó, adjuk hozzá a zöldségeket, és így főzzük tovább gyenge lángon. Figyeljünk rá, hogy lassan gyöngyözve főljön a levesünk. A legvégén adjuk hozzá a zeller- és petrezselyemzöldet.
  5. Forrásban lévő, sós vízben megfőzzük a cérnametéltet, és leszűrjük.
  6. Ha elkészült a levesünk, egy tálba belemerjük a tésztát, és erre szűrjük rá a levest. A zöldségeket és a húst tálalhatjuk külön vagy a levesben, utóbbi esetben a húst fejtsük le a csontról.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 26 682
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nyúlhúsleves, húsleves nyúlhúsból, nyúlhúsleves cérnametélttel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Mon, 2013-03-18 12:11

Jó kis leves!Én szoktam egy babérlevelet is tenni bele és ételízesítőt természetesen nem használok,mert azon kívül,hogy egészségtelen egy más ízvilágba viszi el a levest.Ettől függetlenül gratulálok a recepthez.

csiganyuci
csiganyuci / csiganyuci Mon, 2013-03-18 21:18

Köszönöm a véleményt!Ételízesítőt biot használok,vagy amit magam készítek szárított zöldségekből darálva.

843
nyúlhús 1 kg
fehérrépa 2 közepes db
sárgarépa 2 nagy db
pasztinák 1 kis db
zeller 1 kis db
karalábé 0.5 db
paradicsom 1 kis db
paprika 1 db
lila hagyma 1 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 3 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
cérnametélt 20 dkg