r
Nosalty Logó

Nyúlhúsleves gazdagon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Nyúlhúsleves gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 843 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2534 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 64 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3540 micro
  • β-karotin
    9298 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    687 micro
  • Lut-zea
    1232 micro
Összesen 843 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    239 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5426.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    3037 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    3136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2766 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    891 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    872 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10619 micro
  • β-karotin
    27895 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2061 micro
  • Lut-zea
    3696 micro
Összesen 2534 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    275 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 64 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst tisztítsuk meg, majd tegyük egy fazékba, és öntsük fel vízzel.
  2. Miután először felforrt, kanállal merjük le a tetejéről a keletkezett habot. Ezután fűszerezzük ízlés szerint. Lassan gyöngyözve hagyjuk főni, míg a hús majdnem teljesen puha nem lesz.
  3. A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk körülbelül egyforma darabokra (kivéve a hagymát, paprikát és a paradicsomot), ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl apró, mert könnyen szétfőhet.
  4. Amikor a hús már megpuhult, de még nem teljesen jó, adjuk hozzá a zöldségeket, és így főzzük tovább gyenge lángon. Figyeljünk rá, hogy lassan gyöngyözve főljön a levesünk. A legvégén adjuk hozzá a zeller- és petrezselyemzöldet.
  5. Forrásban lévő, sós vízben megfőzzük a cérnametéltet, és leszűrjük.
  6. Ha elkészült a levesünk, egy tálba belemerjük a tésztát, és erre szűrjük rá a levest. A zöldségeket és a húst tálalhatjuk külön vagy a levesben, utóbbi esetben a húst fejtsük le a csontról.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 50836
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a nyulat. A gerincrészből és a combokból ragut vagy vörösboros nyulat szoktam készíteni, a maradék pedig megy a levesbe vagy vadasnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek