r
Nosalty Logó

Aranysárga kakasleves

Bebibogyo
Aranysárga kakasleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

604
Kalória
39g
Fehérje
51.5g
Szénhidrát
26.6g
Zsír
1048g
Víz
127.5g
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
10g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1048 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    814 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 604 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3675.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    4192 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3255 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29534 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 2418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 47 kcal

Elkészítés

  1. A húsokat alaposan megmossuk, majd hideg vízben lassú tűzre főni tesszük.
  2. Mikor a leves felhabzik, a habot szűrővel vagy akár kanállal leszedjük, akár több alkalommal is. A megpucolt zöldségeket beletesszük (a hagymát nem kell teljesen megpucolni, a belső narancssárga haját rajta kell hagyni, attól lesz szép aranysárga a leves, beletesszük a szemes borsot és sózzuk. Innentől fogva kb. 2-2 és fél órát kell a levesnek főnie. Közben a zöldségeket ellenőrizzük, hogy ne főjenek szét, de csak óvatosan hogy ne kavarjuk fel a levest.
  3. Mikor már minden megfőtt a zöldségeket és a húsokat kiszedjük, a leveslevet pedig 15 percre félre tesszük, hogy tisztuljon le. Amíg a leves áll, enyhén sós vízben megfőzzük a levestésztát (én cérnametéltet szoktam, de lehet csigát is), majd leszűrjük és egy edénybe tesszük, merőkanállal óvatosan rászűrjük a leveslevet, hogy az ne kavarodjon fel. A megmaradt salakot az aljáról ki lehet dobni, ne szűrjük a leveshez.
  4. Ízlésesen tálaljuk. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 150 p

Gyönyörű, dekoratív és isteni finom. A vasárnapi hangulat elképzelhetetlen nélküle.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...