r
Nosalty Logó

Nyári gyümölcsös habos kocka

Smaragd konyha
Nyári gyümölcsös habos kocka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

433
Kalória
7.4g
Fehérje
53.1g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
157g
Víz
162.3g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
36g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 433 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 5187 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 169 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    157 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 433 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    267.1 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3915.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    1735 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    636.6 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    1884.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2090 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    1275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2006 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2619 micro
Összesen 5187 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Felforralunk 3 dl vizet, mikor forr, beleszórjuk a 3 ek cukrot és 1 kávéskanál fahéjat. Összekeverjük, és belerakjuk a meghámozott, cikkekre vágott, magház nélküli nyári almákat. Pár percig forraljuk, majd szűrőkanállal kiszedjük tányérra.
  2. Sima piskótatésztát készítünk. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, narancs és citromhéjjal habosra keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros-tojássárgás masszát. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és elegyítjük a habos tésztában.
  4. A sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk az almákat, és ráöntjük a tésztamasszát, elegyengetjük. 200 fokon előmelegített sütőben sütjük, míg szép pirosas nem lesz, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
  5. Amikor kihűlt, sodródeszkára fordítjuk, hogy a teteje legyen alul. Lehúzzuk róla a zsírpapírt, félbevágjuk. Az egyik felére ráöntjük a mézes-csokis-gyümölcsös tölteléket, és elegyengetjük. A tészta másik felét ráhajtjuk úgy, hogy a tésztája felül legyen.
  6. Így magas, téglalap alakú tortát kapunk belőle. A tetejére tejszínhabot simítunk, és rászórjuk a ribizlit és a szedret.
  7. 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy álljanak össze az ízek. 12 kockát kapunk belőle, de lehet több is, ha kisebbekre szeleteljük.

töltelék

  1. Felolvasztjuk a vajat és a csokit gőz felett.
  2. Mikor már híg állaga van, beleöntjük a mézet, összekeverjük.
  3. A fehér ribizliszemeket és a fekete szederszemeket beleforgatjuk a mézes csokiba, és kész is a töltelék.

tetejére

  1. A tejszínhabot kemény habbá verjük. A szedret, ribizlit leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x30

Másfajta gyümölcsökből és fehér csokival is lehet készíteni ezt a desszertet.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek