r
Nosalty Logó

Dióhabbal készült omlós lekváros

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Dióhabbal készült omlós lekváros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Dióhab

Összesen 878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Dióhab

Összesen 4395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Dióhab

Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    203.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.4 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1325 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    967 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 4395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

Tészta

Dióhab

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit lisztet, margarint, porcukrot, tojássárgáját, szódabikarbónát és a tejfölt alaposan összegyúrjuk.
  2. A tészta elég puha lesz, így egy zsírral kikent, liszttel beszórt 37x23cm-es tepsibe nyomkodjuk.
  3. Megkenjük a lekvárral/én baracklekvárt használtam hozzá/.
  4. Rákenjük a tetejére a dióhabot és 200C-fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha a teteje barnulni kezd, akkor az alja is átsült. Kicsit kihűtjük, majd fogyasztható. Jó étvágyat!

Dióhab

  1. Elkezdjük verni a fehérjét, és közben adagoljuk hozzá a cukrot. A felvert habhoz forgatjuk a darált diót.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8157
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény viszonylag olcsónak számít, és nem is nehéz az elkészítése. Aki szereti a lekváros sütiket, egy kis dióhabbal felturbózva, annak egész biztosan ízleni fog!!!! :-))))

Hozzávalók

Tészta

Dióhab

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek