r
Nosalty Logó

Epres habroló

Lakos Benedek
Epres habroló: leveles tésztából sütött roló eperhabbal töltve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rolókhoz

355
Kalória
5.9g
Fehérje
27.6g
Szénhidrát
24.6g
Zsír
38.9g
Víz
34.7g
Koleszterin
964mg
Élelmi rost
13.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A rolókhoz

Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A rolókhoz

Összesen 3542 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A rolókhoz

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    246.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    926 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    276.4 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    388.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 3542 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

A rolókhoz

  1. A leveles tésztát hosszában 2 centiméter széles csíkokra vágjuk, majd mindegyik csíkot feltekerjük egy fém rolósütő csőre. Mindegyiket lekenjük tojással és megszórjuk barna cukorral, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
  2. Az epret megtisztítjuk: 200 grammot egy lábasba teszünk a cukorral, majd 10 perc alatt közepes lángon összefőzzük. Simára turmixoljuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék epret apró kockákra vágjuk.
  3. Egy tálban robotgéppel felverjük a tejszínt és mascarponét, majd amikor már habos, hozzáadjuk az eperpürét és a zselatinfixet. Vigyázzunk, ne verjük túl, mert kicsapódik és darabos lesz.
  4. Az eperhabhoz adjuk a felkockázott epret, összeforgatjuk és az egészet habzsákba töltjük. A megsült, kihűtött rolókat két oldalról csordultig töltjük eperhabbal, majd tetszőlegesen díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket jobban a rivaldafénybe az alábbi recepttel.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek