Narancsos-gyömbéres kacsamell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pákosztos macska

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húshoz
A mártáshoz
A mázhoz
-
50g narancslekvár123 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
4g konyak9 kcal
Összesen
821
Kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húshoz
A mártáshoz
A mázhoz
-
100g narancslekvár246 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
8g konyak18 kcal
Összesen
1645
Kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húshoz
A mártáshoz
A mázhoz
-
8.8g narancslekvár22 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.9g szójaszósz1 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
0.7g konyak2 kcal
Összesen
145
Kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.7 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1696 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 842 mg
-
Nátrium 609 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 402 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 152 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
821
Kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.3 g
Zsír
-
Összesen 70.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 676 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3392 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 1685 mg
-
Nátrium 1218 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.2 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 804 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 454 mg
-
Retinol - A vitamin: 380 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 304 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
1645
Kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
145
Kcal
Hozzávalók
A húshoz
A mártáshoz
-
2 ek vaj
A mázhoz
-
10 dkg narancslekvár
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek szójaszósz
-
1 ek konyak
Elkészítés
A húshoz
- A kacsamelleket a bőrös felükön beírdaljuk, sózzuk, borsozzuk.
- Egy vastag falú sütőedényt felforrósítunk, és bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a húsokat. Kb. 3 percig sütjük, aztán megfordítjuk és újabb 3 perc következik.
- A máz hozzávalóit összekeverjük, a sütőt beizzítjuk 220 fokra.
- A hús alól minden zsiradékot kiöntünk, majd visszapakoljuk a szeleteket a bőrös felükkel felfelé. Lekenjük őket a mázzal, lefedjük és a sütőbe dugjuk 20 percre, majd 5 percig fedő nékül pirítjuk.
- A húsokat kiszedjük az edényből, a visszamaradó pörcöt pedig frissen facsart narancslével kapatjuk fel. Addig kavargatjuk láng felett, amíg közepesen sűrű mártás nem lesz. A biztonság kedvéért átszűrjük, majd egy-két kanál vajjal selymessé varázsoljuk.
- Sütés ideje: 31 perc
- Receptkönyvben: 249
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 60127
- Feltöltés dátuma: 2008. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Pákosztos macska
26 recept
A narancsos kacsa jól bevált favorit, többféle receptet is próbáltam. Most éppen a Stahl Judit-féle készült, hogy fogyjon kicsit a terhességem alatt ipari mennyiségben legyártott narancslekvár. A receptet kicsit átdolgoztam, tehát jöjjön az én verzióm. Nagyon finom és nagyon gyors!
Hozzászólások (8)
Megkérdezhetem, hogy milyen köret illik hozzá a rizsen kívül? Karácsonyra szeretném elkészíteni :-)
A kacsához f?szeres sült krumplit, hercegn?burgonyát, kroketett vagy hagymás tört krumplit esetleg krumplipürét szoktam adni. RIZST SOSE, mi kacsa mellé nem kedveljük.
Én yorkshire pudingal szoktam tálalni a szószos húsokat. Nagyon finom volt, köszi a receptet!
Szia! Nagyon bejött nekünk ez a recept, már 3x elkészítettem és mindenkinél sikert arattam. Köszi!
Nagyon-nagyon finom ízt kölcsönöz ez a pác a húsnak. A kacsacombok sütésénél is ezzel az ízesítéssel próbálkozom majd. Köszönöm a receptet!
Karácsonykor elkészítettem, nagyon finom puha, szaftos husi lett. Én a szószt nem kedveltem annyira, de egyszer?en csak azért, mert rájöttem, hogy a kacsa narancs nélkül is mennyei! :) Köszönöm a receptet, a jöv?ben is alkalmazni fogom. :)
Szép napot !:) El készítettem ,ezt a csodát :) Hát, nagyon finom volt !!!!!!!!!! Azt hiszem rendszeres lesz nálunk ez a csoda kacsa kaszi :)))))))
Boldog Karácsonyt :) Menü csoda kacsa mell :) nagyon finom imádjuk ,rendszeressé vált :) köszike
Elkészítettem, valóban nagyon finom maga a hús. Viszont nekem a máz annyira égett a megadott h?fokon, hogy fekete lett a tál alján (gondolom ami lefolyt a mázból, egyébként békebeli öntöttvas edényt használtam fed?vel). Így az utolsó fázist (a narancslével való felf?zést) meg sem csináltam, a fekete megégett cuccot nem akartuk megenni. Kicsit a kacsa alja is égett lett, pirítani sem tudtam az említett égési sérülések miatt. Mit rontottam el? Egyébként maga a hús és a tetején a máz - habár nem volt ropogós - isteni. Köszi!