r
Nosalty Logó

Narancsos-gyömbéres kacsamell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pákosztos macska
Narancsos-gyömbéres kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A mázhoz

Összesen 821 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A mázhoz

Összesen 1645 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A mázhoz

Összesen 145 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1696 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    402 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 821 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3392 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1685 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    804 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    304 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1645 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A mázhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A kacsamelleket a bőrös felükön beírdaljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy vastag falú sütőedényt felforrósítunk, és bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a húsokat. Kb. 3 percig sütjük, aztán megfordítjuk és újabb 3 perc következik.
  3. A máz hozzávalóit összekeverjük, a sütőt beizzítjuk 220 fokra.
  4. A hús alól minden zsiradékot kiöntünk, majd visszapakoljuk a szeleteket a bőrös felükkel felfelé. Lekenjük őket a mázzal, lefedjük és a sütőbe dugjuk 20 percre, majd 5 percig fedő nékül pirítjuk.
  5. A húsokat kiszedjük az edényből, a visszamaradó pörcöt pedig frissen facsart narancslével kapatjuk fel. Addig kavargatjuk láng felett, amíg közepesen sűrű mártás nem lesz. A biztonság kedvéért átszűrjük, majd egy-két kanál vajjal selymessé varázsoljuk.
  • Sütés ideje: 31 perc
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 60127
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Narancsos-gyömbéres kacsamell
Pákosztos macska 26 recept

A narancsos kacsa jól bevált favorit, többféle receptet is próbáltam. Most éppen a Stahl Judit-féle készült, hogy fogyjon kicsit a terhességem alatt ipari mennyiségben legyártott narancslekvár. A receptet kicsit átdolgoztam, tehát jöjjön az én verzióm. Nagyon finom és nagyon gyors!

Hozzászólások (8)

Törölt felhasználó

Megkérdezhetem, hogy milyen köret illik hozzá a rizsen kívül? Karácsonyra szeretném elkészíteni :-)

Törölt felhasználó

A kacsához f?szeres sült krumplit, hercegn?burgonyát, kroketett vagy hagymás tört krumplit esetleg krumplipürét szoktam adni. RIZST SOSE, mi kacsa mellé nem kedveljük.

Törölt felhasználó

Én yorkshire pudingal szoktam tálalni a szószos húsokat. Nagyon finom volt, köszi a receptet!

Andi

Szia! Nagyon bejött nekünk ez a recept, már 3x elkészítettem és mindenkinél sikert arattam. Köszi!

vritus

Nagyon-nagyon finom ízt kölcsönöz ez a pác a húsnak. A kacsacombok sütésénél is ezzel az ízesítéssel próbálkozom majd. Köszönöm a receptet!

Pindurka81

Karácsonykor elkészítettem, nagyon finom puha, szaftos husi lett. Én a szószt nem kedveltem annyira, de egyszer?en csak azért, mert rájöttem, hogy a kacsa narancs nélkül is mennyei! :) Köszönöm a receptet, a jöv?ben is alkalmazni fogom. :)

Mucika58

Szép napot !:) El készítettem ,ezt a csodát :) Hát, nagyon finom volt !!!!!!!!!! Azt hiszem rendszeres lesz nálunk ez a csoda kacsa kaszi :)))))))

Mucika58

Boldog Karácsonyt :) Menü csoda kacsa mell :) nagyon finom imádjuk ,rendszeressé vált :) köszike

Törölt felhasználó

Elkészítettem, valóban nagyon finom maga a hús. Viszont nekem a máz annyira égett a megadott h?fokon, hogy fekete lett a tál alján (gondolom ami lefolyt a mázból, egyébként békebeli öntöttvas edényt használtam fed?vel). Így az utolsó fázist (a narancslével való felf?zést) meg sem csináltam, a fekete megégett cuccot nem akartuk megenni. Kicsit a kacsa alja is égett lett, pirítani sem tudtam az említett égési sérülések miatt. Mit rontottam el? Egyébként maga a hús és a tetején a máz - habár nem volt ropogós - isteni. Köszi!

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek