r
Nosalty Logó

Narancsos-gyömbéres-mézes csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Narancsos-gyömbéres-mézes csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    148.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2499.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    1006 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    661 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1208 micro
Összesen 2114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott narancsok lereszelt héját összekeverjük a gyömbérrel, majd a csirkecombokat alaposan bedörzsöljük sóval és a gyömbéres narancshéjjal. Legalább 2 órán át pihentetjük a hűtőben.
  2. Egy magasabb peremű sütőtepsit kivajazunk, és elrendezzük benne a combokat bőrükkel felfelé.
  3. A maradék vajat felolvasztjuk, és a 3 narancs levével meg a szójaszósszal összekeverjük. Ennek az öntetnek a felével meglocsolgatjuk a húst, a tepsit alufóliával lefedjük, és mehet is a 200 fokos sütőbe olyan 35-40 percre. Itt megjegyzem, hogy a most vásárolt narancsaimnak rengeteg leve volt, így kicsit meg is lepődtem, hogy annyi lében pancsolnak a combok, de nem kell beparázni, mivel ez a vajas narancsleves fürdő a legjobb, ami velük történhet.
  4. Ha szépen megpuhultak a narancsok, levesszük az alufóliát, majd a pecsenyelé nagy részét kiöntjük alóluk egy kisebb lábasba, én ezt úgy oldottam meg, hogy a tepsit kicsit megdöntöttem, és egy kisebb merőkanállal kilapátoltam (nekem 4 dl is volt).
  5. A fel nem használt narancsos-vajas keverékbe belekeverjük a mézet, és ezzel ismét meglocsolgatjuk a combokat. Mehetnek vissza a sütőbe, de most már az alufólia nélkül, és addig sütjük, míg szép aranyló színűre pirulnak.
  6. Amíg pirul a csirkénk, addig a leöntött pecsenyelevet addig forraljuk, míg szépen besűrűsödik, ezzel az öntettel locsoljuk meg a húst tálalásnál, köretként pedig vajas burgonyá, vagy házi sült krumplit adhatunk. Díszíthetjük pár szál kandírozott narancshéjjal is!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 324
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19350
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jelentem már javában itt a narancs-szezon, mert bárhová is téved a lábam, mindig beleütközöm a roskadásig megpakolt narancsos pultokba, így egyáltalán nem meglepő, ha egy 6 vagy akár 10 kilós zsákkal érkezem haza telis-tele naranccsal, úgy hiszem, hogy a januári C-vitamin-bevitelemet meg is oldottam. Egyébként is, a narancs a világon a legtöbb rostot tartalmazó gyümölcs, és nemrég megtudtam még egy érdekességet róla, hogy amikor a hollandok 1674- ben visszafoglalták New Yorkot az angoloktól, New Orange-ra  keresztelték át, és egy évig ez is maradt a neve.:D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!