r
Nosalty Logó

Narancsos-gyömbéres-mézes csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Narancsos-gyömbéres-mézes csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 528 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2114 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 110 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 528 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    148.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2499.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    1006 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    661 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1208 micro
Összesen 2114 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott narancsok lereszelt héját összekeverjük a gyömbérrel, majd a csirkecombokat alaposan bedörzsöljük sóval és a gyömbéres narancshéjjal. Legalább 2 órán át pihentetjük a hűtőben.
  2. Egy magasabb peremű sütőtepsit kivajazunk, és elrendezzük benne a combokat bőrükkel felfelé.
  3. A maradék vajat felolvasztjuk, és a 3 narancs levével meg a szójaszósszal összekeverjük. Ennek az öntetnek a felével meglocsolgatjuk a húst, a tepsit alufóliával lefedjük, és mehet is a 200 fokos sütőbe olyan 35-40 percre. Itt megjegyzem, hogy a most vásárolt narancsaimnak rengeteg leve volt, így kicsit meg is lepődtem, hogy annyi lében pancsolnak a combok, de nem kell beparázni, mivel ez a vajas narancsleves fürdő a legjobb, ami velük történhet.
  4. Ha szépen megpuhultak a narancsok, levesszük az alufóliát, majd a pecsenyelé nagy részét kiöntjük alóluk egy kisebb lábasba, én ezt úgy oldottam meg, hogy a tepsit kicsit megdöntöttem, és egy kisebb merőkanállal kilapátoltam (nekem 4 dl is volt).
  5. A fel nem használt narancsos-vajas keverékbe belekeverjük a mézet, és ezzel ismét meglocsolgatjuk a combokat. Mehetnek vissza a sütőbe, de most már az alufólia nélkül, és addig sütjük, míg szép aranyló színűre pirulnak.
  6. Amíg pirul a csirkénk, addig a leöntött pecsenyelevet addig forraljuk, míg szépen besűrűsödik, ezzel az öntettel locsoljuk meg a húst tálalásnál, köretként pedig vajas burgonyá, vagy házi sült krumplit adhatunk. Díszíthetjük pár szál kandírozott narancshéjjal is!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 17303
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jelentem már javában itt a narancs-szezon, mert bárhová is téved a lábam, mindig beleütközöm a roskadásig megpakolt narancsos pultokba, így egyáltalán nem meglepő, ha egy 6 vagy akár 10 kilós zsákkal érkezem haza telis-tele naranccsal, úgy hiszem, hogy a januári C-vitamin-bevitelemet meg is oldottam. Egyébként is, a narancs a világon a legtöbb rostot tartalmazó gyümölcs, és nemrég megtudtam még egy érdekességet róla, hogy amikor a hollandok 1674- ben visszafoglalták New Yorkot az angoloktól, New Orange-ra  keresztelték át, és egy évig ez is maradt a neve.:D

Hozzászólások (2)

Éva-Anyóca

Micsoda gyönyör?ség és finomság! Köszönöm. :-)

MSzabina

Friss gyömbért használsz hozzá vagy gyömbér port? Melyikkel jobb?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek