r
Nosalty Logó

Narancsos csirke 2. - kakukkfüves burgonyapürével

Erchy
Narancsos csirke 2. - kakukkfüves burgonyapürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A burgonyapüréhez

1009
Kalória
30.6g
Fehérje
56.4g
Szénhidrát
74.2g
Zsír
427g
Víz
257.9g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
21.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A burgonyapüréhez

Összesen 1009 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A burgonyapüréhez

Összesen 4037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A burgonyapüréhez

Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    427 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 1009 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    296.6 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3796.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    225.7 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1708 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1731 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    428 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1639 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    813 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 4037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkecombokat félbevágjuk, majd egyenkéntfűszerezzük sóval, borssal,szárnyas fűszerkeverékkelés szerecsendióval.
  2. Hőálló tál aljára kevés olajat öntünk, majd belehelyezzük a csirkecombokat, amiket szintén meglocsolunk némi olajjal.
  3. A tejszínt, a narancslevet és a mustárt csomómentesre dolgozzuk össze.
  4. Az elkészült szószt ráöntjük a húsra, és lefedve kb. 1 órán át sütjük közepes hőfokon, majd fedő nélkül aranybarnára sütjük.
  5. A sütés utolsó fázisában két narancs reszelt héjátszórjuk a tetejére.
  6. A burgonyát csak a főzés végén ízesítjük kakukkfűvel (ne hamarabb, mert elveszti az aromáját!), majd elkészítjük a pürét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Valami finomat akartam főzni, és ez lett belőle. Csak a különleges ízek kedvelőinek! Nagyon finom.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek