r
Nosalty Logó

Narancsos csokitorta csokiköpennyel és csokivirággal

NS
Narancsos csokitorta csokiköpennyel és csokivirággal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Narancsos csokikrém

Kakaós piskóta

Összeállítás

Csokidíszek

746
Kalória
11.7g
Fehérje
78.5g
Szénhidrát
44.1g
Zsír
50.8g
Víz
270.7g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
63.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Narancsos csokikrém

Kakaós piskóta

Összeállítás

Csokidíszek

Összesen 746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Narancsos csokikrém

Kakaós piskóta

Összeállítás

Csokidíszek

Összesen 8961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Narancsos csokikrém

Kakaós piskóta

Összeállítás

Csokidíszek

Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140 g

Zsír

  • Összesen
    529.2 g
  • Telített zsírsav
    305 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    3248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6672.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    1224 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    816 mg
  • Foszfor
    2911 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    941.6 g
  • Cukor
    761 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    610.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3220 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    2156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3170 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3561 micro
Összesen 8961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 384 kcal

Elkészítés

Narancsos csokikrém

  1. Gőz fölött összeolvasztjuk a csokikat és a vajat. Levesszük hűlni. Ha már langyos, akkor belereszeljük a 3 bio narancs héját.
  2. A tojásokat és a porcukrot egy edényben gőz fölé tesszük. Folyamatos kevergetéssel 70°C fokig melegítjük. Ezt maghőmérővel ellenőrizzük. Majd levesszük a gőz fölül, és mixerrel folyamatosan habosítjuk, míg ki nem hűl. Ekkor összekeverjük az olvasztott csokis résszel.
  3. Minimum 3 órára hűtőbe tesszük, de sokkal jobban összeérnek az ízek, ha egy napot pihen.

Kakaós piskóta

  1. A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Majd a lisztet és a kakaót összekeverjük, és a 3/4-ét beleszitáljuk a sárgájába.
  2. Lágy habbá verjük a fehérjét, és beleforgatjuk a sűrű masszába. Majd a maradék lisztet is beleszitáljuk, és óvatosan átkeverjük.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, 22 cm átmérőjű tortaformában. Miután megsült és kihűlt, 3 egyforma részre vágjuk.

Összeállítás

  1. Az első tortalapot egy karton tortapapírra tesszük, így könnyebb mozgatni. Jól megkenjük a narancsos csokikrémmel, majd a kandírozott narancsok felét apróra törve rászórjuk. Én saját készítésű kandírozott narancsot használtam, az nem olyan édes.
  2. A második lapon is ismételjük, végül jól körbekenjük a csokikrémmel. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Csokidíszek

  1. A csokitortát én csokiköpennyel burkoltam. Az általunk választott struktúrafóliából akkora méretet vágunk hosszra és magasságra, mint ami a torta burkolásához kell. A fóliára először a temperált, rózsaszínre színezett csokit kenünk. (A fehércsokit megolvasztjuk, 35°C-on teszünk bele 15 g kakaóvajat, és addig keverjük, míg 31°C-ra nem hűl. Én ekkor kevertem bele a gél ételfestéket.) A felesleges csokit lehúzzuk, hogy csak a fólia mélyedéseiben legyen a rózsaszín csoki. Hagyjuk kötni.
  2. Az étcsokit is megolvasztjuk, temperáljuk (olvasztás, kakaóvaj, hűtés). Majd a 32°C-os csokit ráterítjük a rózsaszín csokira. Figyeljük a csokit, és mikor úgy látjuk, hogy kezd kötni, már nem folyik, de még a formázható, a torta köré tekerem. Amikor megkötött a csoki, a fóliát lehúzzuk róla.
  3. A rózsához a csokikból fóliára, sütőpapírra hosszúkás csíkokat kenünk. Mikor megkötöttek, összeállítjuk őket tetszőleges virág formába. (olvasztott csokiba állítjuk bele a szirmokat). Végül a torta tetejére tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 80 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon szeretjük a csokitortákat, de az extra narancsos változatot különösen. A csoki színezéséhez gél állagú festéket használjunk. A csokiköpenyhez szükséges struktúrafólia a Fővám téren lévő Ázsia diszkontban kapható.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek