Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos csokitorta csokiköpennyel és csokivirággal

Narancsos csokitorta csokiköpennyel és csokivirággal
Narancsos csokitorta csokiköpennyel és csokivirággal
110 perc / előkészület: 80 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a csokitortákat, de az extra narancsos változatot különösen.

A csoki színezéséhez gél állagú festéket használjunk. A csokiköpenyhez szükséges struktúrafólia a Fővám téren lévő Ázsia diszkontban kapható.

hozzávalók / 12 adag

Narancsos csokikrém

Kakaós piskóta

Csokidíszek

Szólj hozzá!

elkészítés

Narancsos csokikrém

  1. Gőz fölött összeolvasztjuk a csokikat és a vajat. Levesszük hűlni. Ha már langyos, akkor belereszeljük a 3 bio narancs héját.
  2. A tojásokat és a porcukrot egy edényben gőz fölé tesszük. Folyamatos kevergetéssel 70°C fokig melegítjük. Ezt maghőmérővel ellenőrizzük. Majd levesszük a gőz fölül, és mixerrel folyamatosan habosítjuk, míg ki nem hűl. Ekkor összekeverjük az olvasztott csokis résszel.
  3. Minimum 3 órára hűtőbe tesszük, de sokkal jobban összeérnek az ízek, ha egy napot pihen.

Kakaós piskóta

  1. A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Majd a lisztet és a kakaót összekeverjük, és a 3/4-ét beleszitáljuk a sárgájába.
  2. Lágy habbá verjük a fehérjét, és beleforgatjuk a sűrű masszába. Majd a maradék lisztet is beleszitáljuk, és óvatosan átkeverjük.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, 22 cm átmérőjű tortaformában. Miután megsült és kihűlt, 3 egyforma részre vágjuk.

Összeállítás

  1. Az első tortalapot egy karton tortapapírra tesszük, így könnyebb mozgatni. Jól megkenjük a narancsos csokikrémmel, majd a kandírozott narancsok felét apróra törve rászórjuk. Én saját készítésű kandírozott narancsot használtam, az nem olyan édes.
  2. A második lapon is ismételjük, végül jól körbekenjük a csokikrémmel. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Csokidíszek

  1. A csokitortát én csokiköpennyel burkoltam. Az általunk választott struktúrafóliából akkora méretet vágunk hosszra és magasságra, mint ami a torta burkolásához kell. A fóliára először a temperált, rózsaszínre színezett csokit kenünk. (A fehércsokit megolvasztjuk, 35°C-on teszünk bele 15 g kakaóvajat, és addig keverjük, míg 31°C-ra nem hűl. Én ekkor kevertem bele a gél ételfestéket.) A felesleges csokit lehúzzuk, hogy csak a fólia mélyedéseiben legyen a rózsaszín csoki. Hagyjuk kötni.
  2. Az étcsokit is megolvasztjuk, temperáljuk (olvasztás, kakaóvaj, hűtés). Majd a 32°C-os csokit ráterítjük a rózsaszín csokira. Figyeljük a csokit, és mikor úgy látjuk, hogy kezd kötni, már nem folyik, de még a formázható, a torta köré tekerem. Amikor megkötött a csoki, a fóliát lehúzzuk róla.
  3. A rózsához a csokikból fóliára, sütőpapírra hosszúkás csíkokat kenünk. Mikor megkötöttek, összeállítjuk őket tetszőleges virág formába. (olvasztott csokiba állítjuk bele a szirmokat). Végül a torta tetejére tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 3 666
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

balas.bogi

Mióta szakács: 2017.06.30.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokiglazúr-torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

746
vaj 30 dkg
étcsokoládé 20 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
tojás 6 db
porcukor 25 dkg
narancshéj 3 narancsból nyert
kandírozott narancshéj 5 dkg
tojás 8 db
finomliszt 14 dkg
cukrozatlan kakaópor 20 g
cukor 16 dkg
fehér csokoládé 15 dkg
étcsokoládé 15 dkg
kakaóvaj 30 g
ételfesték 5 csepp