r
Nosalty Logó

Ínyenc fehércsoki-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Ínyenc fehércsoki-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 320 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    319.6 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4539.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1373 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    1501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.8 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 5048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Késes betétű robotgéppel ledaráljuk a kekszet.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral, a tejszínnel és a narancshéjjal habosra keverjük gépi habverővel.
  3. Lassú fokozaton hozzáadjuk a ricottát és a mascarponét, majd simára keverjük az egészet.
  4. A fehércsokit vízgőz felett felolvasztjuk és a masszába dolgozzuk.
  5. A kekszmorzsát elkeverjük az olvadt vajjal és jól belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű, levehető oldalú kapcsos tortaformába.
  6. Ráöntjük a fehér csokoládés masszát, megszórjuk csokiforgáccsal és egy kanál nyelével óvatosan elkeverjük benne, hogy jusson a massza aljára is. (Akár előre is bele lehet keverni a masszába.)
  7. 115 fokon 60 percig sütjük, majd legalább 3 órára hűtőbe teszük.
  8. Tálalás előtt levesszük a forma peremét, majd egy vékony damilt végighúzunk a sütőforma és a süti közt, így könnyen leválik és szép tányéron szervírozhatjuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 26077
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 24.

Ajánló

Megjegyzés: Az eredeti recept alacsony peremű 24-26 cm-es sütőformát ajánl, de nekem abba nem is fért volna bele a töltelék és a tálaláshoz sem tudtam volna kiszedni belőle. (ezért sütöttem végül levehető peremű tortaformában) Az ajánlott 115 fokon 60 perc alatt nekem nagyon folyós maradt a süti közepe, így nagyobb hőfokon még 30 percig kellett sütnöm. Ezért legközelebb rögtön 180-190 fokra fogom betenni kb. 1 órára (légkeveréssel). Tipp: Mikor vaníliarudat használok egy sütihez, az üres vaníliarudakat beledugdosom a cukros üvegembe, így mindig kéznél van a konyhámban nagyobb mennyiségű vaníliás cukor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarpone és ricotta sajt fehér csokoládéval megkoronázva? Na, ez az igazán ínyenc sütemény, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni! /Az édes bűnbeesés Bereznay Tamás receptje a Nők Lapjából./

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek