Trikolor olasz tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
A spenótos töltelékhez
-
75g spenót12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
A sajtszószhoz
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
A paradicsomhoz
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
414
kcal
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
A spenótos töltelékhez
-
300g spenót50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
A sajtszószhoz
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
A paradicsomhoz
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1652
kcal
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
A spenótos töltelékhez
-
5.5g spenót1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
1.8g főzőtejszín2 kcal
A sajtszószhoz
-
4.6g mascarpone18 kcal
-
1.8g főzőtejszín2 kcal
-
0.9g parmezán sajt4 kcal
A paradicsomhoz
-
7.3g konzerv paradicsom1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
29
kcal
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1941.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 1336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1188.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 268 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3342 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 6682 micro
Összesen
414
kcal
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 140.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7764.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 1327 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 740 mg
-
Nátrium 5345 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 4755 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1405 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1071 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 470 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13367 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 26729 micro
Összesen
1652
kcal
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 86.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
29
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A spenótos töltelékhez
-
30 dkg spenót
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 dl főzőtejszín
A sajtszószhoz
-
25 dkg mascarpone
-
1 dl főzőtejszín
-
5 dkg parmezán sajt
A paradicsomhoz
-
40 dkg konzerv paradicsom
-
2 kk kakukkfű
-
2 kk oregánó
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A tésztafőzéshez nagy fazék vizet melegítünk. Mikor forr, beleszórjuk a sót, és a tésztát beleállítjuk.
- A csomagoláson szereplő ideig főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
A spenótos töltelékhez
- Egy kanál vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát, a spenótot átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd mikor már összeesett, rászórunk egy kanál lisztet. Átkeverjük, és felengedjük a tejszínnel. Ha felszívta a folyadékot, félretesszük.
A sajtszószhoz
- 1 dl tejszínnel felmelegítjük a mascarponét, és 2-3 ek reszelt parmezánt.
A paradicsomhoz
- Egy tűzálló tálba tesszük a tészta egynegyedét, melyet lefedünk a spenót felével. Ráöntjük a sajtszósz negyedét.
- Rá újabb negyedrész tészta jön, amire rákanalazzuk a fele paradicsomot. Borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és oregánóval, majd meglocsoljuk a sajtszósz egynegyedével.
- Ezt a menetet még egyszer megismételjük. Legfelülre sajtszósz kerül, amire már frissen reszelünk parmezánt.
- 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt összesütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2619
- Feltöltés dátuma: 2014. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ezt a receptet csak kitaláltam magamnak azokból az alapanyagokból, amit a hűtőben találtam.