r
Nosalty Logó

Nagyon finom gyümölcsleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Nagyon finom gyümölcsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 465 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1863 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 79 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 465 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1380.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 1863 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A cseresznyét feltesszük a vízzel, a fahéjjal és a cukorral főni, közben nyolcadoljuk és kockázzuk a nektarint és az almát (én héjastól készítettem, ízlés szerint lehet rajta hagyni, illetve hámozni).
  2. A cseresznyéhez adjuk a gyümölcsöket, és öntünk rá egy kevés citromlevet.
  3. Ha felforrt, az előzetesen tejjel elkevert pudinport is hozzáöntjük, és jól elkeverjük, kb. 10 percig főzzük az egészet, mikor már úgy látjuk, hogy kész az alma, akkor hozzáadjuk a vanília, és narancs aromát.
  4. 2-3 perces forralás után késznek tudhatjuk.
  5. Hideg vízben kihűtjük, majd hűtőbe tesszük.
  6. A tejszínt 1-2 tk cukorral és a habfixálóval alaposan felverjük, tálalásig hűtőben tartjuk, majd a levesre kanalazzuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 27548
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.

Ajánló

Ha még lesz meleg, akkor mindenképp jól fog esni. :-) De ha csak egy könnyű, gyümölcsös finomságra vágyunk, akkor is jó szolgálatot tesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcslevest szerettem volna főzni, de nem úgy, ahogy az anyukám. Ez a saját találmány lett belőle. Bevallom, mikor a narancs aromát beletettem, azt mondtam, hogy  "No, most rontottam el az egészet!" De aztán NEM! Ez adta a kellemes, frissítő ízét. A férjem - aki nem szereti az efféle fogásokat - mikor belekóstolt, rögtön azt mondta, hogy  "Hű, de finom!" Visszakérdeztem, mert el sem akartam hinni. :-) Jól megjegyzem ezt a receptet magamnak, az biztos. :-)

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...