Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg áfonyaleves citromhabbal

Hideg áfonyaleves citromhabbal
Hideg áfonyaleves citromhabbal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kivételesen nincs hozzá story, de a családom egyik kedvence lett.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A citromhabhoz

ajánlat

Könnyű vörösbor, pl. kadarka nagyon illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áfonyadzsemet a borban megfőzzük.
  2. A tejbe habverővel belekeverjük a lisztet, a fahéjat,a reszelt citromhéj felét és a cukrot.
  3. A teljes keveréket hozzáadjuk a boros áfonyadzsemhez, felforraljuk, majd szitán átszűrjük.
  4. Jól  lehűtjük, átlátszó üveg levesestálba tálaljuk /nagyon jól néz ki/, a tetejére tesszük a citrommal és citromhéjjal ízesített, kemény habbá vert tejszínt. Ha van citromfű otthon, néhány levéllel még dekorálható, mintha rózsa lenne, levéllel.
 

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 437
elküldve: 3
receptkönyvben: 106
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Greg

Mióta szakács: 2009.06.18.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

vörösboros áfonyaleves citromos tejszínhabbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

425
áfonyadzsem 30 dkg
vörösbor 2.5 dl
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
fahéj 1 csipet
citromhéj 0.5 kk
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 1 csapott ek
1 csipet
habtejszín 1 dl