Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bab muszaka

Bab muszaka
Bab muszaka
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A páromnak nem kedvence a babos étel, de ebből repetát kért. Laktató és ízletes. A pinto bab puha, krémes állagúra fő, ezzel hozzájárulva az élményhez.

hozzávalók / 4 adag

Töltelék

Szósz

Összeállítás

ajánlat

Pirítóssal, salátával vagy egymagában is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. A pinto babot előző nap beáztatjuk, minimum 12 órára. Ha nem felejtjük el, cseréljük rajta a vizet egyszer.
  2. A babot leszűrjük, és friss vízben feltesszük főni. 10 percig forraljuk, majd 1 óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és félretesszük. (Ha konzerv babot használunk, azt leszűrjük és átmossuk. Félretesszük. )
  3. Az olívaolajat egy wokban vagy főzőedényben felmelegítjük.
  4. Közben megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk az olajon.
  5. A fokhagymát is meghámozzuk, és apróra kockázzuk. A hagymára dobjuk.
  6. A babot hozzáadjuk, és összekeverjük.
  7. A konzerv paradicsomot is beleöntjük, és elkeverjük.
  8. Hozzáadjuk a vörösborecetet és a fahéjat, belekeverjük.

Szósz

  1. A sajtot lereszeljük, félretesszük.
  2. A vajat egy közepes főzőedényben felolvasztjuk.
  3. Beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Legegyszerűbb fém habverővel.
  4. A tej felét beleöntjük, és csomómentesre keverjük.
  5. Hozzáadjuk a többi tejet is, és kevergetve besűrítjük.
  6. Beleszórjuk a lereszelt sajtot, és beleolvasztjuk.
  7. Belekeverjük a sót, borsot, szerecsendiót. Félretesszük.

Összeállítás

  1. A padlizsánt megmossuk, vékonyra szeleteljük. Érdemes a szeleteket negyedekre vágni, így nem kell a tálaláskor a tányéron vagdosni őket. Félretesszük.
  2. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  3. Egy evőkanál olívaolajjal kikenünk egy kb. 20cm x 30cm x 6cm-es kerámia sütőedényt, jénait vagy tepsit.
  4. A paradicsomos-babos keverék felét a sütőedénybe öntjük, elegyengetjük.
  5. A sajtszósz felét ráöntjük, és elkenjük a sarkokba is.
  6. A padlizsánszeletek felét rárétegezzük.
  7. A paradicsomos bab második felét ráöntjük a padlizsánszeletekre. Elsimítjuk.
  8. A sajtszósz második fele következik. Hagyjunk egy-két evőkanálnyit meg.
  9. A maradék padlizsánszeleteket is rárendezzük.
  10. A maradék sajtszósszal megkenjük.
  11. 1 óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30x6 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 434
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babos egytál, rakott padlizsán babbal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

558
fejtett bab 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
konzerv paradicsom 40 dkg
vörösborecet 3 ek
fahéj 1 késhegynyi
vaj 2 ek
finomliszt 1 púpozott ek
tej 4 dl
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
szerecsendió 1 kávéskanál
sajt 15 dkg
olívaolaj 1 ek
padlizsán 1 nagy db