Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinimuszaka

Cukkinimuszaka
Cukkinimuszaka
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus muszaka, csak ezúttal padlizsán helyett cukkinivel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A salátacukkini azért jó ötlet, mert hamar elkészül, és nincs szükség külön elősütni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, és sós vízben megfőzzük.
  2. Az olívaolajat felhevítjük, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, és pár percig pirítjuk. Mehet rá a hús, kevergessük fehéredésig. Sózzuk borsozzuk, majd adjuk hozzá a paradicsomokat és a fahéjat. Főzzük 20 percig kis lángon, majd zárjuk le alatt a lángot.
  3. A vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük el. Lassan öntsük hozzá a langyos tejet, és kevergessük, míg be nem sűrűsödik. Vegyük le a tűzről, állítsuk pár percre hideg vizes fürdőbe, hogy kicsit kihűljön. Adjuk hozzá a tojássárgákat, keverjük el, sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy magasabb falú tepsit vajazzunk ki, majd karikázzuk bele a megfőtt krumplit. Kanalazzuk rá a húsos masszát, nyomogassuk le, majd karikázzuk rá a nyers cukkinit. Öntsük rá a besamelt, majd szórjuk rá a reszelt sajtot.
  5. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 30 percig, míg a sajt szépen meg nem sül. Tálalás előtt pihentessük 20 percet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 554
elküldve: 8
receptkönyvben: 383
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: 3

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

muszaka cukkiniből

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bulsara
Bulsara Thu, 2016-07-28 16:43

Üdv!

A besamelt én csak forró tejjel keszíteném, úgy egyenletes és gyors a sűrűsödése. A hús gondolom itt is darálva kell, ahogy a muszaka receptekben általában. (nem látom leírva)

Biztosan kipróbálom napokon belül ezt a változatot is, köszi!

455
cukkini 1 nagy db
burgonya 4 db
marhahús 300 g
paradicsomszósz 2 dl
konzerv paradicsom 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 1 kávéskanál
olívaolaj 3 ek
vaj 3 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
tej 3 dl
tojássárgája 2 db
edami sajt 4 dkg