Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarella-tejszín szószos csirkecomb,makarónival

Mozzarella-tejszín szószos csirkecomb,makarónival
Mozzarella-tejszín szószos csirkecomb,makarónival
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkeszeretetünk tovább folyik. A makarónit is szeretjük, a tejszínes szószokat is, a sajtokról nem is szólva. Összehoztam ezeket egy tányérra, nekünk ízlett.
Ez egy gyors "nézz szét a hűtőben" akció eredménye volt, ami el is fogyott , még akkor ebédre. Megpróbálnék más ízvilág fele is kalandozni, de az indiai, a chili miatt kétessé vált, úgyhogy, amíg nem jövök rá, mit próbálhatok, addig marad az olaszos, kínais, tejszínes. De megérte:sajtot sajttal!!

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A körethez

A szósz

ajánlat

Aki gondolja, tehet bele másfajta sajtot, nekem ezek voltak itthon. A virsli sem kötelező, csak a fiamék kedvence. Fűszer terén is, lehet variálni, ahogy a szakács ízlése kívánja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat megmossuk, leszárítjuk, a jénaiba beleöntjük az olívaolajat.
  2. A húsokat sózzuk, borsozzuk, sültcsirke fűszerrel megszórjuk, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, fedő alatt a sütőben, közepes lángon, kb.40-50 percig pároljuk készre.
  3. Közben a tésztát sós, olajos lobogó forró vízben kifőzzük, nem túl puhára, és egy másik jénaiba szedjük ki.
  4. Lábasba teszünk olívaolajat, pici vizet, bele a felkarikázott virslit, pár perc alatt készre főzzük, beleöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, vegetát rakunk bele és őrölt szerecsendiót, végül a petrezselyemzöldet.
  5. Az egyik csomag mozzarellát félbe vágjuk és a másik csomag felét, szintén, kevergetés mellett a tejszínbe rakjuk, és a kétféle reszelt sajttal együtt beforraljuk.
  6. Együtt tálaljuk, mozzarellával díszítjk.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 922
elküldve: 0
receptkönyvben: 122
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

párolt fokhagymás csirkecomb-sajtszósszal és makarónival, fűszeres csirkecomb tejszínes-sajtszószos makarónival,

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1413
csirke alsócomb 16 db
fokhagyma 6 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csirke fűszersó 4 ek
olívaolaj 2 ek
makaróni 50 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
víz 2 l
mozzarella 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
habtejszín 2 dl
füstölt sajt 30 dkg
trappista sajt 30 dkg
füstölt virsli 35 dkg
olívaolaj 1 ek
víz 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint