Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes csirke

Petrezselymes csirke
Petrezselymes csirke
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az utolsó recept a nyári itthonlétemből! Édesanyám unokatestvéreivel tartottunk nekem búcsúvacsorát, a nagy család érkezésére ehhez hasonló sült paprika-saláta és túrófelfújt-torta készült, főételnek pedig a Stahl-féle Végre otthon!-ból ez a finom csirke. Ahogy Stahl Judit írja, itt főszerephez jut az amúgy háttérben meghúzódó zöldfűszer, de aki nem szereti annyira, annak nem muszáj megszórni a végén a friss verzióval a fogást.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket 4 darabba vágjuk, a combokat megtisztítjuk, a forgónál kettévágjuk őket. A húsokat sózzuk, borsozzuk.
  2. A fokhagymákat megpucoljuk, és finomra zúzzuk, az olívaolajat és a vajat összeolvasztjuk egy jó nagy lábosban.
  3. A húsokat oldalanként 3-4 perc alatt alaposan megpirítjuk, majd kivesszük őket a zsiradékból. Ezután a lábosba szórjuk a fokhagymát, és puhára fonnyasztjuk.
  4. A puha fokhagymát liszttel megszórjuk, a borral felöntjük, közben kevergetjük (óvatosan, a liszt könnyen csomósodik!). Nagy lángon elforraljuk az alkoholt.
  5. A lábost a tűzről levéve, visszatesszük bele a húsdarabokat, rájuk morzsoljuk a leveskockát. Felöntjük vízzel (legalább háromnegyedig fedje el!), a húsok mellé teszünk 2 csokor petrezselymet is, összekötve.
  6. A vizes-boros levet felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és a csirkét lefedve, 50 perc alatt, csendesen rotyogtatva puhára főzzük.
  7. Ha túl soknak tűnik a lé, elforralunk belőle, majd hozzáöntjük a tejszínt a szafthoz, és egyet rottyantva, készre főzzük. A petrezselyemcsokrokat kivesszük.
  8. Ha még mindig túl híg a szaft, az étkezési keményítőt pár kanálnyival kikeverjük, majd visszaöntjük a forró léhez, és pár perc alatt besűrítjük azt. (Ehhez a művelethez a húsokat ki kell venni.)
  9. A harmadik csokor petrezselymet apróra vágjuk, a húst spagettivel vagy krumplipürével, sok-sok petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 068
elküldve: 5
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirke petrezselymes szószban, csirke sok petrezselyemmel, csirke petrezselyemszósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

546
csirkecomb 3 db
csirkemell filé 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 5 gerezd
olívaolaj 3 ek
vaj 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
fehérbor 2 dl
leveskocka 1 db
víz 5 dl
petrezselyem 3 csokor
főzőtejszín 2 dl
étkezési keményítő 3 evőkanál