Nosalty Logó

Marinált sült csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
pussycat
Marinált sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sülthöz

A marinade-hoz

Összesen 655 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sülthöz

A marinade-hoz

Összesen 2616 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sülthöz

A marinade-hoz

Összesen 160 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 655 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.7 g

Zsír

  • Összesen
    196.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5750.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1582 mg
  • Nátrium
    3619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2616 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

A sülthöz

A marinade-hoz

Elkészítés

A sülthöz

  1. A csirkét a"spachtcock" módszerrel előkészítjük. A "spachtcock" módszer egyfajta előkészületet jelent a csirke sütéséhez. Mégpedig úgy, hogy a csirkét a hasára fektetjük, és egy konyhai ollóval a gerincét kivágjuk. A püspökfalattól kiindulva egészen a nyakáig végigvágjuk. Egy kb. 2 cm-es csíkot kapunk, amit nem kell eldobni, azt is megsütjük. Az így kapott csirkét visszafektetjük a hátára és a combokat és szárnyakat előrefordítjuk. A mellénél jó erősen megroppantjuk, lelapítjuk. Így a csirke összes bőrös része felül lesz, és szépen egyenletesen, pirosra, ropogósra sül. Amint a képen is látható a kivágott gerincet a püspökfalattal együtt (ami az én tányéromban fog landolni) szintén megsütöttem. De persze ez ízlés dolga, én imádom!
  2. A marinade hozzávalóit összekeverjük egy akkora tálban, hogy a csirke is beleférjen, és a csirkét jól bedörzsöljük vele. Letakarva a hűtőbe tesszük minimum egy órára.
  3. A sütőt 200 fokra bemelegítjük.
  4. A csirkét egy tepsibe vagy jénaiba fektetve ráöntjük a marinade-et.
  5. Betoljuk a sütőbe, a hőmérsékletet azonnal lecsökkentjük 170 fokra, és kb. 2 óra hosszat sütjük, időnként a levével locsolgatva, amíg szép piros nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 29395
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Ajánló

Sült krumplival vagy rizskörettel tetszés szerint tálalható. Bármilyen saláta illik hozzá. Könnyen elkészíthető, nem macerás étel, amíg sül, elkészíthetjük a köretet is meg a salátát is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

pussycat 150 recept

A "spachtcock" módszert egy TV főzőműsorban láttam. Nagyon szeretem alkalmazni akkor is, ha nem marinált csirkét sütök, hanem csak simán vagy esetleg töltve a bőre alá. Jó módszernek tartom, mert sosem szerettem azt, hogy a sült csirke háta mindig tocsogott az olajban, és nem lett ropogós.

Hozzászólások

M.Kata

Nagyon gusztusos! Én a mellénél szoktam kettévágni, így nem kell tekergetni a combot-szárnyat. Nagyon régóta sütöm így a pipit, nem is tudtam, hogy ennek komoly "neve" is van. De bizonyítom, az összes b?rös része gyönyör?en megpirul, a hús megpárolódik/sül, isteni íze lesz!

pussycat

Nem is gondoltam, hogy ugy is lehet, tenyleg ugy is felulre kerul minden boros resze. Talan mindket megoldas nagyon ugyes.

M.Kata

Igen, mindkét megoldás csuda jó eredményt hoz :) Szép ünnepeket kívánok Neked, minden kedves szakácsnak és nosalty munkatársnak! :)

pussycat

Nagyon szepen koszonom, es viszont kivanom neked is!

Éva-Anyóca

Kedves mkata! Így is nagyon finom lehet, egyszer majd ezen mód is kipróbálom, köszönöm szépen. A lényeg, hogy a csirke puha legyen mint a vaj belülr?l,zamatos, kívül színre és ízre is ropogós, hmmm ..... Ha ez bejön, akkor tényleg mindkét recept csodás! :-O Kellemes készül?dést kívánok az Ünnephez! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Nagyon jó ötlet, és a látvány nagyon guszta! :-O Köszönöm:Éva-Anyóca

pussycat

Nagyon szivesen, es meg milyen finom! A marinade is isteni finom, erdemes kiprobalni. Jo etvagyat hozza! Udv. Veronika

Évi baba

Szia! Ma nálunk a te recepted lesz az ebéd! :) Majd referálok :D Üdv: Évi baba

pussycat

Szia Evi baba! Orulok, hogy kiprobalod, es koszi, hogy visszaszoltal, remelem, hogy izlik majd. Udv. Veronika

Évi baba

Finom volt ...köszönöm a receptet! üdv évi b.

pussycat

En koszonom a visszajelzest, orulok, hogy izlett! Udv. Veronika

Nunez

Már egyszer elkészítettem ezt a finomságot és nagyon tetszett a technika és marinade íze is, de szeretném ha intenzívebben lehetne érezni a "pác" ízét, ezért egy egész éjszakát hagyom majd pihenni. Remélem beválik a dolog, mert aaanyira fincsi!

pussycat

En meg ugyan nem probaltam ejszakaztatni, de remelem ugy is fincsi lesz. Majd ird meg legyszi, hogy milyen lett! koszi!:))

Törölt felhasználó

Én köszönöm a receptet,amit elkészítettem kicsit b?vebben f?szereztem igaz!!! Ami f?leg igaz,mert én a receptben sót nem olvastam,pedig anélkül semmit sem ér f?leg egy s?lt hús féleség,ez a csirkére is vonatkozik! Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!

pussycat

Igazad van, a megfelelo sozas a lelke egy sult husnak. En valoszinuleg azert felejtettem el irni rola, mert a szojaszosz amit en hasznalok, az eleg sos, persze ha olyan ami nem annyira sos, akkor termeszetesen kell meg so is!!! Szep Husvetot Kivanok!

Hozzávalók

A sülthöz

A marinade-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 nagyméretű növény, ami beltéren is csodásan érzi magát

A már egy éve tartó bezártságnak köszönhetően ismét reneszánszukat élik a szobanövények, mert sokan velük pótolják a természet oly’ nyomasztó hiányát. Íme öt nagyméretű növény, ami nem fog ránk megharagudni, ha egy terebélyes terasz helyett a nappaliban neveljük.