r
Nosalty Logó

Marinált sült csirke

pussycat
Marinált sült csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sülthöz

A marinade-hoz

655
Kalória
48.9g
Fehérje
1.5g
Szénhidrát
49.2g
Zsír
184g
Víz
191.3g
Koleszterin
299.7mg
Élelmi rost
368.3mg
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sülthöz

A marinade-hoz

Összesen 655 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sülthöz

A marinade-hoz

Összesen 2616 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sülthöz

A marinade-hoz

Összesen 160 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 655 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.7 g

Zsír

  • Összesen
    196.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5750.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1582 mg
  • Nátrium
    3619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    735.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2616 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

A sülthöz

  1. A csirkét a"spachtcock" módszerrel előkészítjük. A "spachtcock" módszer egyfajta előkészületet jelent a csirke sütéséhez. Mégpedig úgy, hogy a csirkét a hasára fektetjük, és egy konyhai ollóval a gerincét kivágjuk. A püspökfalattól kiindulva egészen a nyakáig végigvágjuk. Egy kb. 2 cm-es csíkot kapunk, amit nem kell eldobni, azt is megsütjük. Az így kapott csirkét visszafektetjük a hátára és a combokat és szárnyakat előrefordítjuk. A mellénél jó erősen megroppantjuk, lelapítjuk. Így a csirke összes bőrös része felül lesz, és szépen egyenletesen, pirosra, ropogósra sül. Amint a képen is látható a kivágott gerincet a püspökfalattal együtt (ami az én tányéromban fog landolni) szintén megsütöttem. De persze ez ízlés dolga, én imádom!
  2. A marinade hozzávalóit összekeverjük egy akkora tálban, hogy a csirke is beleférjen, és a csirkét jól bedörzsöljük vele. Letakarva a hűtőbe tesszük minimum egy órára.
  3. A sütőt 200 fokra bemelegítjük.
  4. A csirkét egy tepsibe vagy jénaiba fektetve ráöntjük a marinade-et.
  5. Betoljuk a sütőbe, a hőmérsékletet azonnal lecsökkentjük 170 fokra, és kb. 2 óra hosszat sütjük, időnként a levével locsolgatva, amíg szép piros nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A "spachtcock" módszert egy TV főzőműsorban láttam. Nagyon szeretem alkalmazni akkor is, ha nem marinált csirkét sütök, hanem csak simán vagy esetleg töltve a bőre alá. Jó módszernek tartom, mert sosem szerettem azt, hogy a sült csirke háta mindig tocsogott az olajban, és nem lett ropogós.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...