Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirke vas edényben

Sült csirke vas edényben
Sült csirke vas edényben
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leveszöldséget kiszedem, és összenyomkodva egy kis csont melletti husival a 9 hónapos lányom falatozza.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és előfőzzük. A leveszöldséget megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A csirkecombokat kettészedjük, ha szép a bőre, érdemes rajtahagyni. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Én grill sót szoktam használni, de ha nincs, jó a majoranna is vagy a kakukkfű.
  3. Egy vas edényben (ha nincs jó a jénai is, csak legyen teteje) alulra szórjuk az előfőzött krumplit, arra mehet a csirke, és közé dugdossuk a zöldségeket, a tetejét meglocsoljuk egy kis olajjal vagy zsírral.
  4. 40 pecig sütjük fedővel 220 fokon, majd fedő nélkül még 20 pecig (ha van grillező a sütőn, érdemes rákapcsolni, hogy a bőre ropogós legyen).
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 978
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Anetth

Mióta szakács: 2012.11.09.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült csirke zöldséggel, sült csirkecomb és csirkeszárny krumplival

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-02-08 12:00

Kedves Anetth!

Nagyon jól néz ki, minden ami benne van, mi is szeretjük, köszönöm a receptet. :-))
Megírnád, hogy milyen fűszereket használtál?
Már valami tippem van, de én a Te változatodra lennék kíváncsi, ha lehet.:-)
Köszönöm.
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Anetth
Anetth / Anetth Fri, 2013-02-08 12:21

Szia! Ennél amit lefényképeztem grill fűszerkeveréket szórtam rá. De volt már, hogy csak simán só, bors esetleg még egy kis kakukkfű. Ha a kislányom nem eszik belőle, akkor jól teleszórom fokhagymával. :D

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-02-08 12:28

Kedves Anetth!

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat, só,bors,fokhagyma,..kakukkfű nagyon finom lesz.:-)
Éva-Anyóca

749
csirkecomb 2 db
csirkeszárny 2 db
burgonya 50 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek