r
Nosalty Logó

Párolt zöldség baconnel és tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsófi.M
Párolt zöldség baconnel és tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 651 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1955 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    2525 micro
  • β-karotin
    4923 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2520 micro
Összesen 651 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5570 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1115 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    2713 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    908.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1977 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    419 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    7576 micro
  • β-karotin
    14769 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7560 micro
Összesen 1955 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    555 micro
  • β-karotin
    1082 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát, a bacont és az újhagymát felszeleteljük, a konzerveket megmossuk és leöntjük belőle a levét.
  2. Az újhagymát és a bacont kevés vajon feltesszük pirítani.
  3. Ha a bacon megpirult, hozzákeverjük a gombát, sózzuk, borsozzukés megpároljuk.
  4. Ha már elfőtte a levét, hozzákeverjük a borsó és répakonzervet (a répát nem szükséges felvágni!).
  5. Amíg összerottyannak, zsemlemorzsát pirítunk (kb fél bögrényi elég három főre) (kb 5 perc).
  6. Ha a zöldség elfőtte a levét, levesszük a tűzről.
  7. Tejföllel és zsemlemorzsával tálaljuk, a tetejére parmezánt szórunk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3543
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párolt zöldség baconnel és tejföllel
Zsófi.M 39 recept

Amikor még egyetemista voltam, anyu barátnője jött hozzánk látogatóba, és egy pofonegyszerű kaját mutatott. Akkor bacon nélkül készítettük, de hogy legyen egy kis 'súlya', pirított zsemlemorzsát szórtunk a tetejére. Az elmúlt években, amikor még egyedül laktam, vagy lakótárssal, sokszor készítettük el, az egyik kedvencem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.