Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini epres cheesecake

Mini epres cheesecake
Mini epres cheesecake
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig keresgéltem a megfelelő, nem túl édes, mégis dekadens epres tart-ot. Nem találtam, ezért magam kísérleteztem ki, vagy 50 recept átböngészése után. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki egy 12 db-os muffinsütőt vékonyan olajjal.
  2. A kekszet zacskóba téve, nyújtófával zúzzuk porrá. Tálba téve adjuk hozzá a lisztet, 1 csipet sót, 4 ek. cukrot és az olvasztott vajat. Keverjük össze. A morzsát osszuk el a muffinsütőben (1-1,5 ek. adagokban). Toljuk 10 percre a sütőbe, hagyjuk kihűlni.
  3. Keverjük össze a mascarpone-t a joghurttal, porcukorral, vaníliás cukorral, a citrom héjával és a fél citrom levével. Töltsük habzsákba.
  4. A kihűlt kosárkákat vegyük ki a formából, nyomjunk bele a krémből, tegyünk rájuk szeletelt epret. Tálalásig hűtőben tároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 175
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Noncsiga

Mióta szakács: 2009.05.05.
12 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mini sajttorta, epres kosárka

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

565
digestive keksz 100 g
finomliszt 150 g
vaj 110 g
cukor 4 ek
mascarpone 250 g
görög joghurt 115 g
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 dkg
eper 30 dkg
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet