r
Nosalty Logó

Csokikrémes csillámló egyszarvú torta

Picipiros
Csokikrémes csillámló egyszarvú torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Étcsoki krém

Fehér csokoládé hab

Díszítés

1905
Kalória
27.2g
Fehérje
158.4g
Szénhidrát
133.7g
Zsír
185.2g
Víz
737.7g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
132.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Étcsoki krém

Fehér csokoládé hab

Díszítés

Összesen 1905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Étcsoki krém

Fehér csokoládé hab

Díszítés

Összesen 7618 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Étcsoki krém

Fehér csokoládé hab

Díszítés

Összesen 362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    158.4 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    185.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 1905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    534.9 g
  • Telített zsírsav
    316 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2951 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5585.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    2389 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    633.8 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    740.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3901 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    512 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3840 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2521 micro
Összesen 7618 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 362 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A fehérjéket egy csipet sóval verjük nagyon kemény habbá.
  2. A sárgákat a cukorral keverjük fehéredésig, majd kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjük össze a tésztát, spatulát használjunk.
  3. Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Sütőrácson hűtsük.

Étcsoki krém

  1. A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen eloszlathatók az apró csomók is.
  2. Egy olyan edényt, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük.
  3. Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet (fontos a folyamatos kevergetés, mert ha otthagyod, a tojás meg fog sülni és édes rántotta lesz belőle, nem csokoládékrém.) Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.
  4. Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félrerakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!
  5. Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkóstoljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukrot.

Fehér csokoládé hab

  1. A fehér csokit kockára tördeljük, majd 300 ml cukrászhabot felforrósítunk, de nem forraljuk fel! Kb. 50 fokosra elegendő és a fehér csokihoz öntjük, majd simára keverjük, ezután kb. 1 óra hosszáig lefóliázva a hagyjuk a konyhánkban dermedni.
  2. 200 ml habtejszínt lazára, kb 75 %-os keménységig keverjük a kézi mixerrel, majd 2 részletben hozzáadjuk a kihűlt fehér csokoládés alapunkat és együtt keményre verjük.

Díszítés

  1. A habból 3 csészébe 4-4 kanállal félreteszünk és egyikbe lila, másikba rózsaszín ételfesték gélt csepegtetünk, a harmadikat üresen hagyjuk.
  2. A piskótákat félbevágjuk, megkenjük az étcsoki krémmel, majd bevonjuk a fehér csokoládé habbal. A tetejére csillagfejű habzsákból vegyesen színes kis halmokat nyomunk, majd az egészet körbe és a tetején ehető, áttetsző csillámmal vonjuk be.
  3. Unikornis tortadísszel díszítjük a végén.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 16

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek