r
Nosalty Logó

Csokikrémes csillámló egyszarvú torta

Picipiros
Csokikrémes csillámló egyszarvú torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Étcsoki krém

Fehér csokoládé hab

Díszítés

1905
Kalória
27.2g
Fehérje
158.4g
Szénhidrát
133.7g
Zsír
185.2g
Víz
737.7g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
132.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Étcsoki krém

Fehér csokoládé hab

Díszítés

Összesen 1905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Étcsoki krém

Fehér csokoládé hab

Díszítés

Összesen 7618 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Étcsoki krém

Fehér csokoládé hab

Díszítés

Összesen 362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    158.4 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    185.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 1905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    534.9 g
  • Telített zsírsav
    316 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2951 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5585.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    2389 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    633.8 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    740.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3901 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    512 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3840 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2521 micro
Összesen 7618 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 362 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A fehérjéket egy csipet sóval verjük nagyon kemény habbá.
  2. A sárgákat a cukorral keverjük fehéredésig, majd kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjük össze a tésztát, spatulát használjunk.
  3. Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Sütőrácson hűtsük.

Étcsoki krém

  1. A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen eloszlathatók az apró csomók is.
  2. Egy olyan edényt, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük.
  3. Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet (fontos a folyamatos kevergetés, mert ha otthagyod, a tojás meg fog sülni és édes rántotta lesz belőle, nem csokoládékrém.) Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.
  4. Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félrerakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!
  5. Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkóstoljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukrot.

Fehér csokoládé hab

  1. A fehér csokit kockára tördeljük, majd 300 ml cukrászhabot felforrósítunk, de nem forraljuk fel! Kb. 50 fokosra elegendő és a fehér csokihoz öntjük, majd simára keverjük, ezután kb. 1 óra hosszáig lefóliázva a hagyjuk a konyhánkban dermedni.
  2. 200 ml habtejszínt lazára, kb 75 %-os keménységig keverjük a kézi mixerrel, majd 2 részletben hozzáadjuk a kihűlt fehér csokoládés alapunkat és együtt keményre verjük.

Díszítés

  1. A habból 3 csészébe 4-4 kanállal félreteszünk és egyikbe lila, másikba rózsaszín ételfesték gélt csepegtetünk, a harmadikat üresen hagyjuk.
  2. A piskótákat félbevágjuk, megkenjük az étcsoki krémmel, majd bevonjuk a fehér csokoládé habbal. A tetejére csillagfejű habzsákból vegyesen színes kis halmokat nyomunk, majd az egészet körbe és a tetején ehető, áttetsző csillámmal vonjuk be.
  3. Unikornis tortadísszel díszítjük a végén.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 16

További receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Nosalty

Vegán, citromos hamis tiramisu

Ez a tiramisu nemcsak attól hamis, hogy citromos, hanem attól is, hogy babapiskóta helyett kekszet tettünk a krém közé. Legfőbb különlegessége pedig, hogy teljesen vegán, amit viszont se ...

Nosalty

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...