r
Nosalty Logó

Csokis tortácska

Glaser
Csokis tortácska
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

778
Kalória
12.3g
Fehérje
78.2g
Szénhidrát
47.1g
Zsír
110g
Víz
249.2g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
46g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Összesen 778 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Összesen 3115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 778 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    188.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    997 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3105.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    312.8 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    440.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    858 micro
Összesen 3115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

A piskótához:

  1. A krémhez: A tortabevonót finomra aprítjuk. A tejszínt egy edényben felforrósítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tortabevonót, és felolvasztjuk benne. Hűlni hagyjuk, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  2. A piskótához: A tojásokat a vízzel és a sóval, kézi mixerrel habosra keverjük, apránként hozzádolgozzuk a cukrot és a vaníliacukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és óvatosan a tojáshabhoz keverjük.
  3. Egy tepsit (18x18x5 cm) kevés vajjal kikenünk, és kevés liszttel kiszórunk. A tésztát a tepsibe simítjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk hűlni.
  4. A csokis tejszínt a habfixálóval, kézi mixerrel krémesre keverjük. A piskótából egy desszertgyűrűvel (7,5 cm átmérő) 4 kőrt szúrunk ki, és késsel vízszintesen elfelezzük.
  5. A krém felét elosztjuk a 4 alsó piskótalapra, elsimítjuk, mindegyikre egy felső lapot helyezünk, és enyhén rányomjuk. Kevés krémmel a tortácskák oldalát vékonyan megkenjük, a maradékot pedig kúpalakban a tortácskák tetejére kenjük.
  6. A tortácskákat kakaóporral és csokoládéforgáccsal megszórjuk, és egy-egy málnával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x18x5

A piskótához a liszt egy részét étkezési keményítővel vagy darált dióval/mogyoróval is helyettesíthetjük. A csokis tejszínt ízesíthetjük kevés rummal vagy amarettóval is.     

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...