Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta étcsokoládé-mousse-szal

Túrótorta étcsokoládé-mousse-szal
Túrótorta étcsokoládé-mousse-szal
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Versenyre készített tányérdesszert.

hozzávalók / 8 adag

Túrótorta

Étcsokoládé-mousse

Édes morzsa

Ostya

ajánlat

Egy ünnepi étkezés kiváló lezárása.

Szólj hozzá!

elkészítés

Túrótorta

  1. A zabkekszet ledaráljuk, és margarinnal egyneművé dolgozzuk
  2. A tojásfehérjét a cukor felével habosítjuk. A tojássárgáját a cukor másik felével habosítjuk.
  3. Az összes alapanyag egybedolgozzuk a zabkekszen kívül.
  4. Sütőformába a zabkekszes alapot 1 cm vastagon elterítjük, és tömörítjük.
  5. A túrókrémet ráöntjük. Fontos, hogy az edény 2/3-nál ne legyen több, mert sütés alatt nőni fog.
  6. Előmelegített sütőben 175 c-on 35 perc alatt készre sütjük (ha a töltelék 4 cm vastag, ha vastagabb, cm-ként 5 perc ), sütőpróbával ellenőrizzük.

Étcsokoládé-mousse

  1. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal, majd félrehúzzuk.
  3. A tojássárgákat egyesével a csokoládéba dolgozzuk. A tojásfehérjét is a csokoládéba dolgozzuk. Végül a tejszínhabot is a csokoládéba dolgozzuk.
  4. Egy formába öntjük, és hűtőben pihentetjük 3 órát.

Édes morzsa

  1. A kekszet ledaráljuk, cutterral.

Ostya

  1. Az ostya anyagait egyneművé dolgozzuk.
  2. Sütőpapírra kenjük, és 180 C-on 3-4 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

  1. Tálaljuk a kép alapján. Narancs- és eperdzsem díszítéssel.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 187
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokimousse túrótortával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

985
zabkeksz 320 g
margarin 100 g
vaj 30 g
tehéntúró 500 g
tojás 3 db
tejföl 100 g
mascarpone 100 g
citromhéj 5 g
étkezési keményítő 10 g
vaníliás cukor 15 g
cukor 200 g
citromlé 20 ml
porcukor 25 g
habtejszín 100 g
tojásfehérje 3 db
tojássárgája 2 db
étcsokoládé 150 g
vaj 80 g
zabkeksz 100 g
porcukor 35 g
finomliszt 50 g
tojásfehérje 1 db
vaj 35 g