Ribizlis tartlet
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g tej1 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
A töltelékhez és a tetejére
-
133g vaníliapuding123 kcal
-
25g piros ribizli14 kcal
-
2g menta1 kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g tej6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A töltelékhez és a tetejére
-
530g vaníliapuding493 kcal
-
100g piros ribizli55 kcal
-
7g menta5 kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
22.1g finomliszt80 kcal
-
4.4g porcukor17 kcal
-
11g margarin79 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
-
0.9g tej0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
A töltelékhez és a tetejére
-
46.8g vaníliapuding44 kcal
-
8.8g piros ribizli5 kcal
-
0.6g menta0 kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 44.7 g
Zsír
-
Összesen 113.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1050.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 348 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 180 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 1037 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 787 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
50 g porcukor
-
1 db tojás
-
1 ek tej
A töltelékhez és a tetejére
-
100 g piros ribizli
-
1 szál menta
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és min. félórára hűtőszekrénybe tesszük.
- A tésztát kettévesszük, egyik felét lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és egy nagy pohárral 6 kört szaggatunk belőle. A köröket belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is jusson, egészen a forma tetejéig. Villával sűrűn megszurkáljuk az alját és az oldalát is.
- Alufóliával kibéleljük a tartleteket, és 1 ek. rizst teszünk mindegyikbe. 10 percig így sütjük. Ezután eltávolítjuk a rizst és a fóliát, és addig sütjük, míg aranybarna nem lesz.
- Hasonlóképp járunk el a tészta másik felével is, így 12 db tartletünk lesz.
- Ha kihűltek, belekanalazzuk a vaníliakrémet, körberakjuk ribizlivel és mentalevéllel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3247
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.
Ajánló
Még több kép a sütikről itt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Aznap, mikor megérkeztek a rendelt tartlet formáim, ezzel avattam fel őket. Egyszerűen annyira finom lett, hogy mire a zuram hazaért a munkából, már csak pár darab maradt neki. Úgy szép lassan, félóránként egyet ellopkodtam a kész sütikből.:) A receptjeimben szereplő kissé homályos, recept nélküli sűrű vaníliasodó és híg puding kifejezések azért születtek, mert itt Angliában "custard"-ot használok sodó és puding helyett. Annyira olcsó, amennyiért pudingport sem lehet venni, készen kapható, hidegen vagy felmelegítve fogyasztható sütikhez, sütikbe, vagy csak úgy magában. Habár nem szeretem a kész-és műcuccokat, de a custard azon kiváltságosok közé tartozik, amiket beengedek a konyhába, és valószínűleg örökre ott is maradnak. Egy jó recept custardhoz angolul itt.