r
Nosalty Logó

Ribizlis tartlet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Ribizlis tartlet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 2631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 2631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és min. félórára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kettévesszük, egyik felét lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és egy nagy pohárral 6 kört szaggatunk belőle. A köröket belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is jusson, egészen a forma tetejéig. Villával sűrűn megszurkáljuk az alját és az oldalát is.
  3. Alufóliával kibéleljük a tartleteket, és 1 ek. rizst teszünk mindegyikbe. 10 percig így sütjük. Ezután eltávolítjuk a rizst és a fóliát, és addig sütjük, míg aranybarna nem lesz.
  4. Hasonlóképp járunk el a tészta másik felével is, így 12 db tartletünk lesz.
  5. Ha kihűltek, belekanalazzuk a vaníliakrémet, körberakjuk ribizlivel és mentalevéllel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3239
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.

Ajánló

Még több kép a sütikről itt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis tartlet
Szofika 104 recept

Aznap, mikor megérkeztek a rendelt tartlet formáim, ezzel avattam fel őket. Egyszerűen annyira finom lett, hogy mire a zuram hazaért a munkából, már csak pár darab maradt neki. Úgy szép lassan, félóránként egyet ellopkodtam a kész sütikből.:) A receptjeimben szereplő kissé homályos, recept nélküli sűrű vaníliasodó és híg puding kifejezések azért születtek, mert itt Angliában "custard"-ot használok sodó és puding helyett. Annyira olcsó, amennyiért pudingport sem lehet venni, készen kapható, hidegen vagy felmelegítve fogyasztható sütikhez, sütikbe, vagy csak úgy magában. Habár nem szeretem a kész-és műcuccokat, de a custard azon kiváltságosok közé tartozik, amiket beengedek a konyhába, és valószínűleg örökre ott is maradnak. Egy jó recept custardhoz angolul  itt.   

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek