r
Nosalty Logó

Minek nevezzelek zöldbab

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Minek nevezzelek zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1119 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    1316 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1892 micro
Összesen 280 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3817.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    2451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1631.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    743 micro
  • β-karotin
    5263 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    7568 micro
Összesen 1119 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    128 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát vágjuk kockára, a zsírját süssük ki. Ha nagyon sovány, akkor egy kevés zsírral vagy olajjal lehet segíteni a helyzeten. Viszont ha nagyon zsíros, akkor sütés után kanalazzuk le a felesleget, hogy kb. 2 ek. zsír maradjon a lábasban.
  2. Ha ezzel megvagyunk, dobjuk a zsírra a kockára vágott hagymát, és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát. A tűzről lehúzva keverjük hozza a pirospaprikát meg a kurkumát. Mehet bele a felaprított paprika. A paradicsomot pucoljuk meg zöldséghámozóval, vágjuk nagyobb kockákra, ezt is rakjuk az edénybe.
  3. Rögtön öntsük fel a vízzel, forraljuk fel, sózzuk. Amikor forr, rakjuk bele a zöldbabot. Főzzük 8-10 percig.
  4. Egy kis tálban keverjük csomómentesre a joghurtot a rizsliszttel. A forró főzelék levével öntsük fel, ismét keverjük jól össze.
  5. Öntsük a habarást a lábasba, kavargatva főzzük fel. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel, de azzal már nem főzzük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5115
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 26.

Ajánló

Fasírttal vagy sült kolbásszal szoktuk enni, de magában vagy egy jó nagy karéj kenyérrel is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a szegény zöldbab főzelék szeretne lenni, de amióta glutén- és tejtermékmentesen főzök, hat kicsit durva lenne ezt az ételt lefőzelékezni. :o) Glaser csipetkés betyár zöldbablevese inspirált, hogy ily módon főzzem meg a zöldbabot. A zöldbabot kényszerből fogyasztó lánykám magától szedett ebből. Ezért bátorkodom megosztani, hátha másnak is van zöldbabtoleráló ( vagy urambocsá' utáló) személy a családban, és lehet, hogy ez az étel őt is "megtéríti". :o)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!