Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Minek nevezzelek zöldbab

Minek nevezzelek zöldbab
Minek nevezzelek zöldbab
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a szegény zöldbab főzelék szeretne lenni, de amióta glutén- és tejtermékmentesen főzök, hat kicsit durva lenne ezt az ételt lefőzelékezni. :o) Glaser csipetkés betyár zöldbablevese inspirált, hogy ily módon főzzem meg a zöldbabot. A zöldbabot kényszerből fogyasztó lánykám magától szedett ebből. Ezért bátorkodom megosztani, hátha másnak is van zöldbabtoleráló ( vagy urambocsá' utáló) személy a családban, és lehet, hogy ez az étel őt is "megtéríti". :o)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fasírttal vagy sült kolbásszal szoktuk enni, de magában vagy egy jó nagy karéj kenyérrel is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát vágjuk kockára, a zsírját süssük ki. Ha nagyon sovány, akkor egy kevés zsírral vagy olajjal lehet segíteni a helyzeten. Viszont ha nagyon zsíros, akkor sütés után kanalazzuk le a felesleget, hogy kb. 2 ek. zsír maradjon a lábasban.
  2. Ha ezzel megvagyunk, dobjuk a zsírra a kockára vágott hagymát, és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát. A tűzről lehúzva keverjük hozza a pirospaprikát meg a kurkumát. Mehet bele a felaprított paprika. A paradicsomot pucoljuk meg zöldséghámozóval, vágjuk nagyobb kockákra, ezt is rakjuk az edénybe.
  3. Rögtön öntsük fel a vízzel, forraljuk fel, sózzuk. Amikor forr, rakjuk bele a zöldbabot. Főzzük 8-10 percig.
  4. Egy kis tálban keverjük csomómentesre a joghurtot a rizsliszttel. A forró főzelék levével öntsük fel, ismét keverjük jól össze.
  5. Öntsük a habarást a lábasba, kavargatva főzzük fel. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel, de azzal már nem főzzük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 632
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gluténmentes főzelék

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2017-11-25 21:31

Szia witch!
szuper ez a leves :)
gluténmentességre én is törekszem, de leginkább a fontos a laktózmentesség :D :D

A férjem amúgy is lazább sűrítéssel szerette anno a főzeléket, úgyhogy ez nem gond nálunk.

Nagyon rég írtam, és rág hallottam Rólatok !! :)
Tegnap, azaz 2017. november 24-én adtam fel az ünnepi üdvözletet, remélem időben fog megérkezni :) :D

Remélem, hogy az e-mail címed nem változott, mert megpróbálok nem csak receptek mögött írni pár sort magunkról, remélem hogy sikerült ezeket a nyár folyamán olvasni :) , szóval próbálok rendes, hosszú, beszámolós levelet írni :) :D

Vigyázzatok magatokra, sok sok puszi: Éva-Anyóca

witch
witch / witch Wed, 2017-12-06 21:16

Szia Eva-Anyoca!

Technikai okok miatt nem tudtam irni, de majd hamarosan jelentkezem.

L♥ve, witch

280
kolozsvári szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
kurkuma 1 teáskanál
zöldpaprika 2 közepes db
paradicsom 1 közepes db
víz 5 dl
1 teáskanál
zöldbab 1 kg
növényi joghurt 1.5 dl
barnarizs-liszt 3 ek
fekete bors 0.5 teáskanál
petrezselyem 0.5 csokor