r
Nosalty Logó

Tejfölös zöldbabfőzelék sonkával bolondítva

NS
Tejfölös zöldbabfőzelék sonkával bolondítva
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

480
Kalória
28.4g
Fehérje
32.4g
Szénhidrátok
25g
Zsír
292.8g
Víz
59g
Koleszterin
6.6g
Rost
13.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2460.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    1946 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    292.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1415 micro
Összesen 480 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4921 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    3892 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    585.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1718 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2830 micro
Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

  1. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, eltördeljük. Egy közepes lábasba beletesszük, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon fedő alatt főzzük (30-35 perc).
  2. A füstölt sonkát darabokra vágjuk, hozzáadjuk a már forrásban lévő zöldbabhoz. Majd jöhet a fokhagyma, hagyma, akár egészben, akár kicsire vágva.
  3. Fűszerezés: ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel, babérlevéllel ízesítjük.
  4. Ha már puha a bab, habarást készítünk hozzá: a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel. Annyi tej szükséges, hogy kellően híg legyen a massza (a palacsintatésztától kicsit folyósabb), hogy a szűrőn átmenjen. A színe miatt kis pirospaprikával is színezhetjük. Ha biztosra szeretnénk menni, a csomómentes habarás érdekében egy csipet szódabikarbónát is beleteszünk, de ez opcionális! A babos léből egy merőkanállal a habarásba teszünk, majd szűrőn keresztül folyamatos kavarás mellett beleengedjük.
  5. Felrottyan, és kész is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

A fagyasztónkat engedtük le, mikor észrevettem, hogy egy darab húsvéti füstölt sonka ott árválkodik. Gondoltam, használjuk fel. Mivel imádom a zöldbabot és a sonkát is, összekötöttem a kellemest a hasznossal. Intenzív, finom ízt adott a főzelékemnek a füstölt hús, de persze ez eljátszható akár kolbásszal is. Vigyázat! Kóstoljuk meg sózás előtt a levet, mert a füstölt áru eleve sós! Gyakran kísérletezgetek, nekem bevált. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek!:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...