r
Nosalty Logó

Mindentbele saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mindentbele saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 282 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    2750 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 282 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2962.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    995.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    2504 micro
  • β-karotin
    10998 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3912 micro
Összesen 1125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, és nagyobb laskára vágjuk. Hagyjuk szitában jól lecsöpögni.A burgonyát apróra vágva sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. A többi zöldséget is megpucoljuk, megmossuk, azokat nyersen hagyjuk.
  3. Egy mélyebb tálba öntjük a joghurtot, sót, cukrot (vagy folyékony édesítőt), az olajat, citromlét adunk hozzá ízlés szerint. A majonézhelyett mustár is finom, aki a savanykásabb ízt szereti.
  4. A fokmagymát présen átnyomjuk, a hagymát és a kaprot apróra vágjuk, és jó krémesre kikeverjük. Közben kóstolni kell!
  5. Beleöntjük a főtt krumplit, és minden egyéb hozzávalót ízlés szerint szeletelünk. (Én a húsfélét is ebbe keverem, de külön is lehet.) Olyan lesz az íze, mint a hússalátának. Mostanra már egész sűrű lesz.
  6. A sárgarépát almareszelőn belereszeljük. (Csak a színe miatt kell.)
  7. A zöldségekből picit félreteszünk díszítésnek.
  8. 2 nagyobb vagy 4 kisebb tálba vagy mélytányérba rétegezzük: előbb az öntet, a saláta, a főtt tojás, majd újra a saláta. Kicsit a szélét is benyomkodjuk, és úgy osztjuk el, hogy a tetejére jusson a legtöbb öntet.
  9. Díszítjük a félretett zöldséggel és tojáskarikával, és kb. fél órát hűtjük. Így elkészítve, akár 2 napig is eláll, és mosogatni is kevesebbet kell! Jó étvágyat kívánok!
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10397
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 10.

Ajánló

Nyáron akár egytálételnek is bőven elég, nagyon kiadós és finom! Kiadóssága miatt mi magában esszük, de készítettem már egyben sült fasírt és petrezselymes krumpli mellé is. Érdemes kipróbálni, mert fele annyi hús és köret elég volt egyszerre. Vegetáriánusok és fogyókúrázók is fogyaszthatják...pl. majonéz nélkül.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

'89 óta öntettel készítem a salátákat, sosem lesz két egyforma ízvilág. Az első saláta idején nagyon éhes lettem, és mivel imádom a hidegtálat, a majonéz alap nálam. Jött a főtt krumpli, ami köret lett volna...de nem volt mihez. Feltét híjján "összepakoltam" mindent, és ez lett az öntet. Ami épp van otthon. Hús helyett próbáltam tonhalreszelékkel (így lehet kapni), és isteni lett!

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek