r
Nosalty Logó

Toszkán csirkemell tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Toszkán csirkemell tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1219 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1635 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2945 micro
Összesen 406 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3465.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    4905 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8834 micro
Összesen 1219 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy laposabb tálban összekeverjük a lisztet az oregánóval, bazsalikommal és ízlés szerinti sóval és borssal. A csirkét felszeleteljük csíkokra (a kép ne tévesszen meg senkit, én kockázva jobban szeretem, de csíkokban jobban fog mutatni), majd beleforgatjuk a szeleteket. Kicsit lesöpörjük róluk a lisztet, ha túl sok jutott.
  2. Egy serpenyőt felmelegítünk, és egy kevéske vajat teszünk bele felolvadni. Egyesével, hogy a csirkeszeletek ne érjenek össze, kisütjük őket. Ha kell még vaj, adunk hozzá keveset. Serpenyőből kivesszük a husit, és félretesszük.
  3. A tészta vizét feltesszük forrni. A csomagolás szerint megfőzzük a tésztát, leszűrjük, és félretesszük azt is egy picit.
  4. A tészta szószához visszatesszük a tűzre a csirkés serpenyőt, és beledobáljuk a fokhagymákat, felkockázott paprikát és 2 ek. alaplevet, majd 1-2 percig összesütjük őket.
  5. Hozzáadjuk a bort is, és felforraljuk. Közepes lángra visszavesszük, majd hozzáadjuk a tejet és a spenótot, majd addig főzzük, amíg a spenót kicsit összeesik. Végül hozzáadjuk a parmezánt is, és addig kavargatjuk, míg az fel nem olvad. Ha túl sűrű lenne a szósz, adunk még hozzá egy kis alaplevet.
  6. A szószhoz hozzákeverjük a tésztát, tányérra szedjük, majd a tetején tálaljuk a husit.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6122
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megint vendégségbe jöttek hozzám, és ismét elő kellett állni valami nagyon finomsággal, hogy ne legyen rám utána panasz a családban.  A fagyasztóban volt husi, még tészta is maradt egy kevés, a zöldségek alapból megtalálhatóak nálam a hűtőben, a borról meg nem is beszélve! Hát, összeütöttem valami finomat az alapanyagjaimból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!