Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mikulás-arcú keksz

Mikulás-arcú keksz
Mikulás-arcú keksz
60 perc / előkészület: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán találó Mikulások, most keksz formában!

hozzávalók / 4 adag

A kekszhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot, és elkeverjük. Jöhet a tálba a tojás, méz és a reszelt narancshéj, majd tésztát gyúrunk, és a hűtőbe tesszük 15 percre.
  2. Közben a tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd belecsepegtetünk egy kevés citromlevet és a keményítőt. A felvert habot 1/3 – 2/3 arányban szétválasztjuk, és az 1/3-os részben elkeverjük az ételszínezéket. Hűtőben pihentetjük a krémet, míg elkészülnek a kekszek, majd habzsákba töltjük.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd szív alakú formával kiszaggatjuk, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.
  4. Megvárjuk míg lehűl, majd a szívek felső íveit fehérre festjük a tojáshabbal (ez lesz a mikulás szakálla), a szív csúcsát pedig pirosra, és egy vékony réteg fehérrel zárjuk a sort, ez lesz a mikulás sapkája. A barna csokigyöngyökből két darabot a szív közepére teszünk, ez lesz a szeme, és egy piros csokigyöngy pedig az orra.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 1 198
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
197 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mikulás-keksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

837
finomliszt 250 g
porcukor 100 g
mézeskalács fűszerkeverék 1 ek
1 csipet
akácméz 2 ek
vaj 130 g
tojás 1 db
narancshéj 1 narancsból nyert
tojásfehérje 1 db
porcukor 20 dkg
1 csipet
citromlé 3 csepp
étkezési keményítő 1 ek
ételfesték 5 csepp
cukorgyöngy 1 ek